Ventureselskab klar med tele-millioner

Ventureselskabet Innfond, som Vækstfonden og Novi står bag, er godt tilfreds med udviklingen i porteføljeselskaberne sidste år. Innfond er samtidig på vej til at pumpe penge i to televirksomheder.

To firmaer inden for telebranchen vil snart, som de seneste, få glæde af penge fra det danske ventureselskab Innfond.

Innfonds investeringer gav sidste år et underskud på 11 millioner kroner efter nedskrivninger på små 12 millioner kroner, men det var en klar forbedring i forhold til året før, hvor der stod minus 20 millioner kroner på bundlinien.

- Der var en stabil udvikling i selskaberne, og nedskrivningerne var som ventet. Vi går jo ind på et meget tidligt tidspunkt, hvor værdisætningen er meget usikker, siger direktør Claus Melgaard fra Innfond.

Forsvundne børn

Blandt porteføljeselskaberne er Bluetags, der satser på et trådløst system til at spore forsvundne børn i for eksempel forlystelsesparker. Fimaet, som Innfond har placeret 11 millioner kroner i, er i øjeblikket ved at blive rekonstrueret.

En anden investering er Tpack, der udvikler teknologi til at øge båndbredden i teleselskabernes netværk. Tpack har fået en ordre på 20 millioner kroner fra den amerikanske teleleverandør Tellabs. Innfond investerede sidste år 8,5 millioner kroner i Tpack.

Innfond har også skudt 5,1 millioner kroner i I/F-Com, der sælgere interfaceløsninger til thermoprintere, men som ifølge Innfonds årsregnskab har "tekniske og organisatoriske problemer".

Sidste år blev der investeret i alt 26 millioner kroner i seks selskaber, hvoraf de fleste var opfølgninger på tidligere investeringer.

Flere penge på vej

Innfond er ejet af Vækstfonden og den nordjyske forskerpark Novi og har 300 millioner kroner at lege med. Ved udgangen af 2002 var i alt 68 millioner kroner sat i syv virksomheder inden for tele, internet og medico.

I år er indtil videre to medico-virksomheder - Cobento Biotech og Visible Diagnostics - blevet udvalgt og har fået lovning på hver 10 millioner kroner.

Og netop i disse dage er der ved at blive givet tilsagn om beløb i samme størrelsesorden til to firmaer inden for telebranchen.

- Vi har en på vej i næste uge, og så kommer der sikkert en mere også. Men jeg kan ikke sætte navn på endnu, siger Claus Melgaard.

Han oplyser, at Innfonds første "exit", det vil sige frasalg af et porteføljeselskab, nok vil ske om 18 måneder. Han vil dog ikke oplyse, hvilket selskab der er tale om. Normalt er Innfonds investeringshorisont på tre til syv år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere