Skylines salgspilot

Chefen for teleudbyderen Skylines erhvervssalg, 46-årige Jan Bisgaard, får afløb for sin gamle drøm om at blive pilot ved at holde forretningen i luften.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det interessante ved it-branchen er, at der er højt tempo, og hele tiden sker nye spændende ting. Man skal derfor hele tiden være på tæerne og omstillingsparat. Bagsiden af det høje tempo og de mange forandringer er usikkerheden i forhold til for eksempel konjunkturændringer. Nogle steder skygger prisen for løsningen, med det resultat at kunden får en billig pris, men ikke oplever den værdi, som løsningen kunne have skabt med det rette fokus.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er stolt af, at jeg har kunnet bidrage til nogle tiltag og projekter, der har skabt vækst og værdi. Jeg synes, jeg har været god til at motivere mine medarbejdere og der igennem skabe nogle gode resultater. Det centrale for mig, i den forbindelse, er at jeg har været med til at skabe nogle rammer, der har givet folk mulighed for at udnytte de ressourcer, de besidder i forhold til det fælles mål.

Og hvad er du mindst stolt af?
Som leder er man nødt til at tage nogle opgaver på sig, der kan være mindre sjove, men nødvendige. Det er for eksempel aldrig sjovt at måtte sige farvel til arbejdskollegaer, omvendt er det uansvarligt ikke at handle i overensstemmelse med forretningens behov.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har nogle personer, der har været gennemgående i min karriere. Den tidligere økonomidirektør i Telia, Carsten B. Rasmussen var i sin tid min første arbejdsgiver. I de første år fungerede Carsten som en slags mentor for mig. Her 25 år efter er han en god ven og sparringspartner. Jesper Weng er også en stor inspirationskilde - han besidder evnen til at gå forrest og forener det seriøse med en stærk udstråling.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg har altid haft en drøm om at være pilot. Jeg er fascineret af, at man kan få en stor maskine til at bevæge sig gennem luften via simpel teknik – super fascinerende.

Hvad laver du om 10 år?
Om 10 år vil jeg tro, jeg laver nogen lunde det samme som i dag. I øjeblikket er jeg med til at skabe et erhvervsmarked helt fra bunden med de udfordringer, der følger med det. Det er den type af opgave, jeg kan lide. Det er lignende opgaver, jeg formentlig også vil være optaget af om 10 år.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville lave det samme som i dag, men jeg ville lave det på en mere fleksibel måde, hvor jeg kunne rejse mere, end jeg har tid til i dag. Det ville også give mig mulighed for at tilbringe mere tid sammen med mine børn, som jeg gerne vil have endnu flere oplevelser sammen med.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At prisen bliver en alt for dominerende parameter i forhold til at lave værdiskabende løsninger. Problemet er, at der nogle steder er for stort fokus på den lave pris frem for den værdi, man kan tilføre kunden.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jobbet som it-minister, synes jeg ikke, er særlig interessant. Det er nogle helt andre ting og problemstillinger, der får mig op om morgenen.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg accepterer min hverdag og mine opgaver. Jeg prioriterer mine opgaver og undgår derved at blive stresset.

Hvordan kobler du af?
Jeg kører en del mountainbike oppe i Nordsjællands skove. På den måde kombinerer jeg motion med naturoplevelser, hvilket er to vigtige redskaber, når det kommer til at slappe af. Jeg føler selv, jeg er god til at holde helt fri fra jobbet en gang imellem og så være 100 procent til stede for mine børn.


 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere