Artikel top billede

Kuldsejlet dansk spilprojekt relanceres i bidder

Det danske firma bag Interstellar Marines gik konkurs, men har held med alternativ udvikling-strategi.

I 2009 måtte danske Zero Point Software erklære sig konkurs på trods af lovende smagsprøver på storsatsningen Interstellar Marines. Spiludviklerne lovede dog, at spillet nok skulle blive en realitet. Og noget tyder på, at de får ret.

Interstellar Marines lever i bedste velgående, og det skyldes ikke mindst de omtalte smagsprøver. Zero Point Software har nemlig valgt en alternativ udviklingsstrategi. I stedet for at overtale en stor spiludgiver eller investor vil Zero-folkene udgive spillet i små etaper, som spillets fans kan udfylde ventetiden med.

Og der er tydeligvis opbakning til den form for spiludvikling. I øjeblikket har 67.000 mennesker registreret sig på hjemmesiden for at støtte udviklingen. Den oprindelig hype omkring spillet varer tilsyneladende også ved. For eksempel har GameTrailers.com afspillet Interstellar Marines' videoer over en million gange, og karakteren er pt på 9.2 ud af 10

På længere sigt skal de mange småbidder samlet set blive til et færdigt spil, der kan konkurrere med stortitler som Call of Duty, lover spiludviklerne. Men det høje ambitionsniveau betyder også, at Zero Point Software endnu ikke tør sætte en dato på det endelig spil, der grundlæggende handler om menneskehedens første møde med en intelligent livsform i rummet.

Den næste skæringsdato kommer senere i år, hvor næste smugkig bliver frigivet i form af en spilsekvens. Zero Point Software har tidligere udgivet et interaktivt 3D-museum, hvor man kan udforske spillets forskellige figurer og fartøjer. En skydebane med navnet ’Bullseye’ (kræver registrering) og ’Running Man’, der giver den egentlige oplevelse af at bevæge sig rundt i 3D-verdenen. Se mere på www.interstellarmarines.com

Spillets fans er med til at finansiere spillet ved at forudbestille det og købe specielle brugerkontoer på spillets hjemmeside. Til gengæld får de førsteret til de nye spilsekvenser.

Udviklerne mener selv, at de trofaste følgere holder fast, fordi spillet trods de futuristiske rammer holder sig til realistisk form. Smarte laservåben og muskuløse energi-rustninger er bandlyst.

"For os handler ’Interstellar Marines’ om at udvikle skydespil ved hjælp af de erfaringer, vi selv har gjort os omkring genren de sidste mange år. I ’Interstellar Marines’ får spillerne derfor en personlig oplevelse med mulighed for at opgradere deres karakter og våben, de får en uforudsigelig historie, som de kan spille igennem med op til tre af deres venner, og sidst men ikke mindst en multiplayer-del, der kan konkurrere med de største på markedet," siger medstifter Kim Haar Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere