Hostingfirma tjener på høj oppetid

Høj oppetid og sikkerhed er opskriften på, at hver medarbejder tjener en million kroner om året til hostingfirmaet Scannet. Kolding-firmaet forudser stor udlugning blandt de alt for mange hostingfirmaer.

Internetfirmaet Scannet i Kolding går imod strømmen og konkurrerer på stabilitet og særtjenester i et marked, hvor mange konkurrenter presser prisen i bund. Resultatet er et stort overskud på bundlinien.

I en tid hvor det er muligt at købe et webhotel for under 10 kroner om måneden, tjener Scannet rigtigt gode penge på at lade være med at deltage i priskrigen.

Firmaet er netop af Erhvervsbladet blevet kåret til den mest profitable virksomhed herhjemme inden for gruppen af internetudbydere, hostingfirmaer og webdesignere.

I regnskabsåret 2001/02 tjente hver medarbejder i snit en million kroner hjem til firmaet, der samlet landede et overskud på godt 14 millioner kroner.

Vejen til de fede sorte tal på bundlinien hedder høj oppetid og sikkerhed, så kunderne kan koncentrere sig om alt muligt andet.

- Konkurrencen er meget hård. Men det handler simpelthen om, at kunderne skal bruge så få mandetimer som muligt på driften, siger medstifter Kenneth Madsen.

Scannet har også udviklet sine egne content management-systemer, Webportal og Webpublisher, og senest er firmaet ligefrem gået ud med sit eget ERP-system, som ifølge Kenneth Madsen allerede er populært.

Alt for mange udbydere

Det ser ellers ikke godt ud for hostingbranchen. Kenneth Madsen forudser et blodbad i den kommende tid, for han mener, at der kun er plads til mellem 50 og 100 af de i dag omkring 500 aktører.

Ifølge Kenneth Madsen omgås flere firmaer sandheden, når de på deres hjemmesider beskriver de servere og andet udstyr til tocifrede millionbeløb, de angiveligt tilbyder kunderne til en billig pris.

- Nogle gange hænger det ganske enkelt ikke sammen. Det kan ikke lade sig gøre til den pris, mener han.

Men Kenneth Madsen ved godt, at vejen fra succes til fiasko er kort. For kunderne er blevet ekstremt kræsne.

- Vi havde i oktober et mindre nedbrud efter ellers ikke at have været nede i et helt år. Jeg skal love for, at det hurtigt blev glemt, hvor gode vi havde været. Så der er ingen tålmodighed i branchen, konstaterer Scannet-direktøren.

Han regner med, at Kolding-selskabet, der nu er oppe på 20 ansatte, i indeværende år øger sit overskud med mindst 20 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere