Dansk-udviklet internetboks stedt til hvile

Netværksproduktet Interjak, som to tidligere Olicom-folk var med til at udvikle i firmaet Filanet, har fået dødsstødet af nye amerikanske ejere.

Et delvist dansk-udviklet netværksprodukt har fået dødsstødet af nye amerikanske ejere. Firmaet Uroam har besluttet at droppe Interjak, som to tidligere Olicom-folk var med til at udvikle.

Tidligere Olicom-direktør Niels Jørgensen gik i 2000 sammen med kollegaen Jens Martin Arnesen og den amerikanske pengemand Avner Ben-Dor om firmaet Filanet.

Med base i USA og udviklingsarbejde i Herlev satsede de på boksen Interjak, der skulle gøre det let at koble hjemme-pc'en og mindre virksomheder på internettet.

Boksen blev solgt at internetudbyderne, der fjernstyrede al opsætning for deres kunder.

Nye ejere siger stop

Men i sommeren 2001 forlod danskerne selskabets ledelse, og i september sidste år blev Filanet overtaget af Uroam.

Nu har Interjak så fået dødsstødet, fordi Uroam vil satse på sit eget produkt, Firepass.

- Vi vil fortsat have kontor i Danmark, men med færre ansatte, oplyser marketingchef Sylvia Ahern fra Uroam til Computerworld Online.

Uroam forsøger samtidig at sælge rettighederne til Interjak.

Det danske selskab omsatte i 2001 for 25 millioner kroner og fik et lille underskud.

Niels Jørgensen vil ikke kommentere, at det nu er slut med produktet. Han siger, at han forlod Filanet i al mindelighed og fortsat har aktier i selskabet.

I dag beskæftiger han sig med firmaet Seashore Technology, der står bag et apparat til elektronisk måling af drikkevandskvalitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere