Flytning skyder DK Hostmaster i sænk

DK Hostmasters hjemmeside er nede i forbindelse med selskabets flytning, og det er ikke muligt at oprette eller tjekke navne hos administratoren af de danske domæner. Det skaber lettere irritation hos flere domæneudbydere.

En flytning fra Valby til det noget mere fashionable Kalvebod Brygge i København er mere, end DK Hostmaster kan klare gnidningsløst.

Den danske domæneadministrators hjemmeside er sat ud af drift og kommer måske først op igen på mandag.

DK Hostmaster har godt nok længe på sin hjemmeside bebudet telefonlukning i forbindelse med flytningen til nye lokaler. Men det undrer flere domæneudbydere og private brugere, at DK Hostmaster lukker helt ned.

- Jeg finder det bemærkelsesværdigt, at sådan noget kan ske i 2003. Vi har da selv flyttet uden at være nede i tre dage, siger administrerende direktør Mogens Nielsen fra den store dansk-ejede, internationale registrator Speednames.

Han understreger, at problemet er overkommeligt. Men han har aldrig oplevet, at et andet lands domæneadministrator har lukket butikken i så lang tid ad gangen.

Også en anden større udbyder, Computerworld Online har været i kontakt med, undrer sig over DK Hostmaster, men ønsker ikke at stå frem med kritikken af .dk-administratoren.

Brugerne var advaret

I øjeblikket er det umuligt for domæneudbyderne at oprette eller flytte domæner, og brugerne kan ikke selv forny deres navne eller søge oplysninger ved hjælp af en whois-søgning direkte på hjemmesiden.

DK Hostmaster har valgt at sætte telefonsvarer på frem til mandag. Men chefen for eksterne relationer, Susanne Andersen, oplyser, at alle domæneudbyderne på forhånd var blevet advaret.

- Normalt ville denne situation aldrig opstå. Men vi flytter fysisk serveren fra én udbyder til en anden. Og vi har sendt mails ud til vores registratorer om, at der ikke vil blive lavet noget under flytningen, lyder det fra Susanne Andersen.

Hun oplyser, at det ikke har været muligt at flytte hjemmesiden over på en midlertidig server. Siden vil tidligst komme op igen fredag, men muligvis først mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere