USA's største producent af teleudstyr, Lucent Technologies, overdrager store dele af sit salg i Danmark til lokale repræsentanter.
Den trængte teleproducent drosler ned, så der fremover kun bliver et lille salgsselskab i Danmark tilbage.
Cygate skal fremover - sammen med den anden samarbejdspartner Scribona Solutions - tage sig af mindre kunder inden for både telebranchen og nye markeder som boligforeninger og el-selskaber, mens store kunder som Telia vil blive betjent direkte af Lucent.
- Det er fortsat et svagt marked, og derfor har vi måttet tage denne beslutning, siger Lucents danske chef, Søren Dahlerup.
Han understreger, at også de mindre kunder kan trække fuldt ud på Lucents supportapparat.
Datterselskab består
I en pressemeddelelse om det nye samarbejde skriver Cygate, at Lucents datterselskab i Danmark er "et overstået kapital". Men den formulering vækker stor undren hos Søren Dahlerup, da Computerworld Online forelægger ham oplysningen.
- Det er ikke korrekt. Vi har faktisk netop haft generalforsamling, og vi fortsætter foreløbig som en juridisk enhed med to ansatte, oplyser han.
Et par timer senere udsendte Cygate så en ny meddelelse, hvori selskabet beklager de "uheldige misforståelser" i den første pressemeddelelse.
To andre Lucent-ansatte er fulgt med over til svenskejede Cygate, som regner med at kunne offentliggøre nye ordrer fra danske teleselskaber i den nærmeste fremtid.
Søren Dahlerup må af hensyn til børsreglerne ikke oplyse, hvad den danske afdeling af det amerikanske selskab omsatte for sidste år. Det danske selskabs regnskab kommer på gaden den 23. april.
Kæmpe nedtur
For blot to år siden var Lucent en af landet største IT-arbejdspladser. Alene en fiberoptisk fabrik i Brøndby havde flere end 700 medarbejdere.
Men siden er det gået hurtigt tilbage for Lucent. Fabrikken blev solgt fra til japanske Furukawa Electric og er i dag nede på under 300 ansatte.
I forbindelse med frasalget hed det ellers, at Danmark repræsenterede et "vigtigt strategisk marked for Lucent, som ønsker at etablere den bedste organisationsform til at betjene det danske marked."
Nu er den organisationsform altså stort set opgivet. Det er dog ikke kun i Danmark, at Lucent er i defensiven. Også i blandt andet Sverige og Finland har lokale repræsentanter overtaget dele af salget.
På verdensplan tabte Lucent i det seneste kvartal 1,8 milliarder kroner efter en omsætning på 14,5 milliarder kroner.