Danske Microsoft-chefer rykker et skridt op

To af Microsofts danske topfolk rykker endnu et skridt op af rangstigen. Jens Moberg bliver ny chef for softwarefirmaet i Central- og Sydeuropa, mens den hidtidige danske landechef, Klaus Holse, får ansvaret for Norden og Irland. Der er endnu ikke sat navn på hans afløser.

De to danske Microsoft-topfolk Jens Moberg og Klaus Holse Andersen rykker nu endnu højere op i hierarkiet hos den amerikanske softwaregigant. Microsoft skal derfor igen ud at finde en ny chef for Danmark.

Jens Moberg, der hidtil har haft ansvaret for Norden og Irland, bliver fra 1. juli chef for Central- og Sydeuropa. Det område omfatter i Microsoft-terminologi Holland, Belgien, Schweiz, Østrig, Italien, Spanien og Portugal.

Klaus Holse Andersen forlader samtidig posten som landechef for Danmark og overtager Mobergs nuværende job. Dermed vil de begge få rang af vicedirektører for Europa, Mellemøsten og Afrika.

Den 40-årige Jens Moberg bliver boende med familien i Danmark, men kommer til at rejse meget rundt i sine nye lande. Deres forretningspraksis adskiller sig fra den danske, så han regner med at bruge tid på at sætte sig ind i tankegangen i landene.

Ifølge Moberg bliver en af de vigtigste opgaver dog ganske enkelt at undgå, at Microsoft hviler på laurbærrene.

- Man siger jo, at det kun er de paranoide, der overlever, som han udtrykker det.

Vækst skal fastholdes

Hans nye kollega i EMEA-inderkredsen, 42-årige Klaus Holse, overtager også et område, der allerede er velkørende.

- Udfordringen bliver at fortsætte den positive vækst og få skabt et større og bedre Microsoft i hele den nordiske region, siger Holse, der fysisk også bliver siddende i Hellerup.

Klaus Holse har tidligere haft en ledende stilling i Oracle og stået i spidsen for Internet Ventures Scandinavia. Han overtog i sin tid stillingen som chef for Microsoft i Danmark efter netop Jens Moberg. Så de er vant til at følges ad.

- Jens har jo været min chef, men nu bliver vi ligestillede. Vi har haft et godt samarbejde, og det kommer vi fortsat til at have, siger Klaus Holse.

De to danskere kommer begge til at referere til chefen for EMEA, Jean-Philippe Courtois.

Microsoft har nu frem til 1. juli til at finde en ny chef for selskabet i Norden. Det bliver først og fremmest Klaus Holses opgave. Han afviser dog at give et bud på, hvem der er oplagt til posten.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere