TDC: Nogle job giver bare lavere løn

TDC's ledelse er ked af de negative reaktioner, der er kommet fra ansatte i koncernen, som er blevet tilbudt andet job til lavere løn. Men underdirektør Peer Schaumburg-Müller fastholder, at der ikke kan ændres ved, at nogle job er bedre lønnet end andre.

TDC's Topledelse ærgrer sig. Ledelsen havde håbet, at jobtryghed vejede så tungt, at medarbejderne ville tage eventuelle ulemper ved omplacering med i købet.

Men teknikere i TDC stritter imod tanken om at gå markant ned i løn, hvis de eksempelvis bliver omplaceret til kundeservice eller en telebutik.

Ledelsen betoner, at koncernen har valgt ikke at udsætte sine ansatte for opslidende fyringsrunder.

- Jeg er ked af, at budskabet ikke er blevet opfattet sådan, som det var ment. Vi har forsøgt at tilrettelægge en proces, hvor vi i en positiv ånd arbejder med at omplacere medarbejdere, siger Peer Schaumburg-Müller, der er underdirektør i TDC's personaleafdeling.

Han korrigerer desuden Telekommunikationsforbundet, der har sagt, at 300-500 ansatte er berørte af processen. Så mange er det ikke, der er tale om 80 personer i alt, forsikrer underdirektøren.

- Vi har lige så stille har identificeret områder og medabejdere, der er overtallige i deres nuværende job. Det handler om at bruge ressourcerne de rigtige steder, udtrykker han det.

Løn og vilkår som kollegerne

At en del af 80 personer har fået tilbudt en omplacering, der resulterer i lavere løn, står ikke til at ændre.

- Det er ikke et princip, at man skal gå ned i løn, men det er helt givet, at nogen vil blive tilbudt job, hvor de går ned i løn, andre vil få den samme løn, og nogen vil få en bedre løn. Medarbejderens uddannelse, kompetencer og erfaringer indgår altid som elementer, siger Peer Schaumburg-Müller, TDC Koncern HR.

- Nogle job er nu engang bedre lønnet end andre. Hvis en tekniker fra installationsdivisionen siger ja til at blive omplaceret til en fast stilling i en telebutik, skal han også overgå til de vilkår, der gælder i det job: Andre arbejdstider og en andet lønniveau, siger underdirektøren.

Med den udmelding er der lagt op til hårde forhandlinger, når TDC's ledelse i næste uge mødes med Telekommunikationsforbundet.

Forbundet kræver nemlig, at al snak om lønnedgang må ophøre.

- Det er en rød klud i ansigtet på de ansatte. I princippet kunne TDC jo flytte rundt på alle sine folk, så alle kom på startløn. Det holder ikke. Og det er ikke sådan, at TDC hænger med røven i vandskorpen økonomisk, siger Carsten D. Nielsen, afdelingsformand i Telekommunikationsforbundets Afdeling 12.

Frivlligt jobtilbud

TDC-ledelsen understreger, at der er tale om frivillige tilbud til de 80 medarbejdere, der har fået mærkatet overtallige.

- Hvis medarbejderen siger nej tak til et tilbud, prøver vi sammen at finde et andet job internt. Vi tror på, at vi godt kan finde de stillinger til medarbejderne, hvis begge viser fleksibilitet, siger Peer Schaumburg-Müller.

Hvad er konsekvensen, hvis medarbejder ikke finder nogen af tilbuddene spiselige?

- Ja, hvad sker der, hvis man ikke vil arbejde? Så er det en almindelig ledelsesmæssig problemstilling, ligesom hvis man altid kommer for sent på arbejde eller perfomer dårligt.

Kan konsekvensen blive, at medarbejderen får en fyreseddel?

- Vi afskediger som udgangspunkt ikke medarbejdere pga. overtallighed. For mange af medarbejderne er det her jo en kæmpe omstilling- og motivationsproces, som vi håber, vi kan håndtere. Derfor vil jeg ikke ind i gisninger om, hvis det ikke lykkes, siger Peer Schaumburg-Müller.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere