Verdens første IP-brandmand testes i Århus

I dag skal en brandmand bevæge sig ind i et brændende hus for at demonstrere prototypen på en intelligent brandmandsdragt. IP Firefigther hedder dragten, der er udviklet af Systematic og TDC Mobil i tæt samarbejde med brandvæsenet og Innovation Lab i Århus.

Afprøvningen foregår i Århus Brandvæsens øvelsesområde og bliver overværet af brandfolk og IT-folk, der sammen har opfundet og udviklet prototypen på den intelligente brandmandsvest, IP Firefighter.

Den kan trådløst sende livsvigtige oplysninger til indsatslederen i en brand; Hvad er brandmandens puls, temperaturen på stedet og hans position.

Med oplysningerne får lederen bedre mulighed for at følge rednings- og slukningsarbejdet og tage de rigtige beslutninger undervejs.

- Når vi sender vores brandmænd ind i så fjendtlige omgivelser, er det mindste vi kan gøre, at holde øje med dem, siger Kurt Christensen fra Københavns Brandvæsen.

På længere sigt er det planen at videreudvikle vesten til at sende levende billeder og levere en 3D position af brandmanden.

Projektet IP Firefighter er et samarbejde mellem offentlige og private organisationer.

Deltagere inkluderer brandfolk i Århus og København, TDC Mobil, Innovation Lab, softwareselskabet Systematic samt Group 4 Falck og deres underleverandør i redningsudstyr Viking, som har lavet prototypen.


Systematic har stået for selve udviklingen og TDC Mobil bidraget på netværksteknologisiden.

Århus og Københavns kommuner har hver sponsoreret kr. 125.000 til projektet, og Systematic har lagt en halv million kroner til.

En taxa har mere IT end brandfolk

Prototypen på brandmandsvesten er endnu ikke produktmodnet, og til at konstruere den er den udelukkende brugt almindeligt tilgængeligt, kommercielt udstyr.

I vesten sidder der en PDA med trådløst netværk (WLAN), en EKG-sensor, en termosensor samt GPS. Indsatslederen modtager de vigtige data på en tablet pc med WLAN.

Systematic påpeger i et whitepaper om projektet, at nogle udfordringer skal overvindes, for at vesten for alvor kan blive brugbar. De største er batterilevetiden og robustheden.

- I dag har en gennemsnitlig taxa mere højteknologi til rådighed end brandfolk og brandbiler, siger Mads Thimmer, kommunikationschef i Innovation Lab.

Innovation Labs rolle i projektet har blandt andet været at tiltrække relevante samarbejdspartnere og fortælle omverdenen om opfindelser som disse, der opstår i idélaboratoriet i Århus IT-by, Katrinebjerg.

Relevant link

Systematics whitepaper om IP Firefigther projektet (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere