SMG smider 35 millioner

SMG fik et meget dårligt 2005. En tidskrævende SAP-implementering, overbemanding og lave avancer pressede resultatet ned i minus 35 millioner kroner.

2005 var et dårligt år for de fleste danske distributører, og SMG var ingen undtagelse.

Omsætningen på 782 millioner kroner var stort set uændret fra 2004, men årets resultat på minus 35 millioner kroner er en femdobling af underskuddet. SMG har nu kortsigtede gældsforpligtelser på 166 millioner kroner, og egenkapitalen er 16 millioner i minus.

Til gengæld har SMG fået et tiltrængt kapitaltilskud fra moderselskabet på 22 millioner kroner, og virksomheden har et ikke-realiseret skatteaktiv på knap 14 millioner kroner at trække på. Dermed blev virksomhedens egenkapital positiv i januar i år.

Ifølge direktør Ole Mortensen er det reelle driftsunderskud kun på cirka 20 millioner kroner, da godt 12 millioner blev hensat til omstrukturering og fremskudt skat. Han lægger dog ikke skjul på at 2005 langt fra gik efter planen.

»Det har virkeligt været et slemt år, men når markedet ikke vil aftage alle de produkter, der udbydes, så koster det på avancerne. Vi ligger også pænt under forventningerne. Jeg tror ikke, der er nogen virksomheder, der går ind i regnskabsår med en forventning om at lande med minus 35 millioner på bundlinien,« siger SMG-direktøren.

Ifølge Ole Mortensen er det en lang række uheldige faktorer der trak regnskabet ned i 2005.

»Der er mange facetter af det her. Først og fremmest er der vores SAP-implementering, som blev mere dyr og tidskrævende end forventet. Desuden holdt vi på vores styrker lidt for længe for at sikre os en gnidningsfri implementering, fordi de havde noget viden vi var nødt til at trække på,« forklarer Ole Mortensen, med henvisning til sidste års fyringsrunde.

»Selve implementeringen var som sådan en stor succes. Det gik godt, og den er allerede begyndt at tjene sig selv ind. Det går rigtigt godt nu,« siger Ole Mortensen.

SMG måtte igennem en større omstrukturering sidste år. Der blev skåret ned på både antallet af leverandører og kunder. Desuden blev medarbejderstaben reduceret fra cirka 60 fuldtidsstillinger til 37.

»Den omstrukturering vi foretog sidste år, er gået rigtig godt, og vi har vinden i ryggen resten af året. Jeg vil hellere overraske positivt end negativt, så et forsigtigt bud er at vi lander på et rundt nul for 2006. Vi går bestemt ikke med sørgebind, faktisk vil jeg vove at påstå, at armene er let hævet over hovedet lige nu,« siger Ole Mortensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere