Ricoh søger tre forhandlere

Nytiltrådt dansk Ricoh-direktør vil fylde hvide pletter på landkortet og efterlyser nye forhandlere, der kan være med til at tage markedsandele fra de andre kopi- og printermærker.

Ricohs nye danske direktør Hans Andersen er nu ude for at lede efter tre nye forhandlere, der skal sælge producentens kopimaskiner og printere. Efter godt en uge i den danske direktørstol melder han ud, at han vil have dækket de pletter på Danmarkskortet, hvor der er stor afstand til en Ricohforhandler og peger på Aalborgområdet, Sydsjælland og Sønderjylland som oplagte steder at plante Ricoh-flaget.

»Jeg vil gerne have en til tre forhandlere ombord, der hvor dækningen ikke er så tæt eller er meget tynd,« siger han.

I en fælles mail til forhandlerne onsdag udtaler Hans Andersen, at Ricoh satser på både forhandlere og deres eget direkte salg.

»Ricoh har en tosidet strategi, hvor vi har en stærk direkte salgsorganisation med fokus på internationale og større lokale kunder. Den suppleres af den indirekte kanal«, lyder det.

Det gør kontorforsyningskæden Redoffices administrerende direktør Carsten R. Andersen meget nysgerrig på, hvad fremtiden vil bringe for kanalsamarbejdet. Redofficekæden er en af de største Ricohforhandlere i Danmark, og direktøren håber, at Ricoh også fremover vil dele sol og vind lige mellem sine egne sælgere og forhandlerne.

»Det er et godt spørgsmål, hvordan Ricoh vil se på forhandlersalget. Den tidligere direktør Per Hagklint havde tydelige skillelinjer med en klar holdning til forhandlersalget, og jeg håber, at Ricoh også fremover vil være helt klar i spyttet,« siger Carsten R. Andersen, der gerne vil mødes med Hans Andersen for at få svar på sit spørgsmål.

Vil undgå kanalkonflikt

Redofficedirektøren vil snart få svar på sit spørgsmål. Inden for den nærmeste måned vil Hans Andersen begive sig ud på landevejen for at møde forhandlerne, og han er allerede indstillet på at mødes med Redoffice.

Hans Andersen understreger, at forhandlerne ikke skal frygte at blive presset af producenten. I øjeblikket kommer omkring 70 procent af Ricohsalget fra den direkte kanal, mens forhandlerne sidder på de resterende cirka 30 procent af markedet. Den fordeling må gerne bestå, fortæller Ricohdirektøren, der fastslår, at Ricoh og forhandlerne skal koncentrere sig om at konkurrere mod de andre mærker i stedet for at slås om de samme kunder.

»Det kan ikke betale sig, at vi slås mod hinanden, så den nuværende kanalmodel skal klart fortsætte,« siger Hans Andersen.

Han vil i stedet have forhandlerne til at sælge flere løsninger til kunderne, og lover at støtte op om forhandlernes salg af produktionsprintere med udenlandsk ekspertise samt nyansatte danske salgssupportere.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere