Simple fif mod tastefejl bruges for lidt

Helt gratis kan man sikre sig mod mange af de slåfejl, de besøgende på ens websted kommer til at taste i adresselinien. Men for få virksomheder udnytter mulighederne, mener en systemadministrator, der deler ud af sine fif.

Tastefejl i webbrowserens adresselinie behøver ikke altid at føre til en blindgyde eller til en helt anden virksomhed.

Med nogle simple og gratis manøvrer kan en indehaver af et websted minimere risikoen for, at brugeren går galt i byen og får beskeden om, at siden ikke findes.

Alligevel har mange virksomheder ikke gjort sig den ulejlighed at bruge disse små fif.

Det har en af Computerworld Onlines læsere, Claus Madsen, noteret sig. Han har til daglig blandt andet opgaver som systemadministrator på sin arbejdsplads, elektronikvirksomheden JE electronic i Vejle.

Det undrer ham især, at masser af sites helt unødigt forlanger, at brugerne skal taste www før et domænenavn.

- Det kræver kun, at man får sin webadministrator eller sit hostingfirma til at lave en henvisning ud fra domænet til ens hjemmesides IP-adresse, siger han.

Denne henvisning bliver således registreret i internettets telefonbog, DNS-registret i løbet af et døgn.

Uopmærksomme IT-firmaer

Har man ikke fået gjort det, bliver konsekvensen, at brugeren i første omgang ikke kommer ind på eksempelvis hp.dk.

- De seriøse aktører på nettet bør gøre det for at fange de brugere, der fejltaster. Men mange er åbenbart ikke opmærksomme på det, konstaterer Claus Madsen.

Også blandt IT-firmaer, der ellers lever af at sælge avanceret teknologi, er der eksempler på, at de simple fif ikke bliver anvendt.

Oracles websted er et af dem, der kun virker, når man taster www. Med IBM, Sony og HPs danske sites forholder det sig ligeså. Amitech.dk og Siemens.dk giver heller ikke noget resultat. Nokia er også med i den klub samt Apple og Epson.

Andre eksempler er Kommunernes Landsforening, der kun virker, når man taster www foran kl.dk. Dansk Arbejdsgiverforening er også et eksempel.

Reklame-URL duer ikke

Helt barokt kan det virke, når virksomheder i deres egne reklamer selv dropper de tre w'er, men www alligevel skal tastes, for at man kan komme på deres site. Det gælder eksempelvis Arlas aktuelle konkurrence om de tre mælkevarianter tilsat aroma, ministars.dk.

Chokoladefabrikanten Toms finder det også indlysende, at brugeren er nødt til at taste www for at entre sitet med fyldte skildpadder og meget andet.

Disse sites kan dog trøste sig med en ting; Besøgende, der bruger browseren Netscape, kommer alligevel frem til de pågældende sites uanset www eller ej. Denne browser finder nemlig selv vej ved at tilføje www i adresselinien.

Der, hvor man sælge netadgang og hosting af websteder ser det dog markant bedre ud. De danske internetudbydere og teleselskaber forlanger ikke af deres besøgende, at der skal tastes www for at besøge dem på nettet.

qqq.mitsite.dk

Systemadministrator Claus Madsen har også et andet gratis forslag til, hvordan man kan gardere sig bedre mod webbrugeres tastefejl, når de rent faktisk taster www foran et domænenavn.

- Man kan let komme til at ramme tasterne q eller e på tastaturet, fordi de er lige ved siden af www på tastaturet. Derfor kan man oprette henvisninger fra qqq.mitsite.dk og eee.mitsite.dk til DNS-registret. Det kræver ingen separat registrering af domæner, siger Claus Madsen.

En tredje fif er at tage højde for, at brugere kan komme til at taste et w for meget eller for lidt ved at lave henvisninger fra ww.mitsite.dk eller wwww. mitsite.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere