Politiet efterforsker ofret for CPU-røveri

Havde ofret, der i sidste måned fik stjålet CPUer for 11 millioner kroner, rent mel i posen? Det undersøger Roskilde Politi, som nu har inddraget både ToldSkats svindelkontor og de britiske myndigheder i sagen.

Ofret for det væbnede røveri var det lille it-firma Roxy World Trading i Roskilde. Som omtalt i det seneste nummer af CRN er firmaet og det påståede røveri omgærdet af megen mystik.

Firmaet er ejet af en 24-årig engænder med bopæl i Manchester. Han har åbenbart har været velbeslået nok til at købe millionpartiet kontant, men er alligevel ganske ukendt i resten af branchen.

Ifølge mandens forklaring til politiet skulle CPU-partiet afsættes hos en kunde i Jylland, men ifølge CRNs branche-kilder er det umuligt at afsætte så store partier, som englænderen fik leveret en sen nattetime - og straks efter blev frarøvet af maskerede gerningsmænd, der bagbandt englænderen, sprøjtede spraymaling på et overvågningskamera og forsvandt i en hvid Ford Transit medbringende processorkraft til en værdi af 11 millioner kroner.

»Jovist er er der ting, som ikke er, som de skal være i denne sag,« funderer kriminalassistent Birkestrøm i Roskilde Politi.

Han oplyser, at Roskilde Politi arbejder med flere parallelle teorier: dels at røveriet faktisk foregik, som ofret har fortalt, dels at der er tale om forsikringsvindel, momssvindel eller begge dele. Af den grund har politiet bedt ToldSkats centrale svindelkontor hjælpe til med efterforskningen. Og da de 14 kasser med CPUer stammede fra England, har man også inddraget de britiske myndigheder.

Politiet oplyser, at den 24-årige englænder ikke er sigtet, og at han i princippet kan forlade landet, hvis han vil.

»Men vi ved, hvor han bor,« siger kriminalassistenten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere