Egeberg: Ansatte skal ikke være digitale affaldsmænd

Den svenskejede storage-forhandler ProAct efterlyser strammere arkiveringspolitik hos virksomheder.

Vi mangler plads på serveren. Ryd op! Ovenstående besked støder man ofte på i danske virksomheder. Der opstår digital pladsmangel, og nu skal der muges ud. Men når arbejdshandskerne tages på, og der slettes digital indhold med grovfilen, går det galt. Det mener firmaet Proact, der sælger storage-løsninger.

Proact har lavet 100 interviews med danske it-chefer og it-ansvarlige i offentlige og private firmaer og konkluderer på den baggrund, at tilgangen til datahåndtering i it-Danmark er sjusket.

Ud af de 100 adspurgte svarer cirka 48 procent af de ansvarlige, at det er de ansatte rundt omkring i firmaet, der kommanderes til at slette data i virksomhedens filmapper, hvis firmaet løber tør for plads.

”Vores undersøgelse viser, at det kun hos halvdelen af de adspurgte er it-afdelingen, der træffer beslutning om datas vigtighed og prioritering. Sætter man i stedet medarbejdere til at rydde op i og slette gamle filer, opstår en alvorlig risiko for hovsaløsninger. Den enkelte medarbejder har nemlig ikke nødvendigvis overblik over, hvad det er vigtigt at gemme, hvordan og hvor. I værste fald kan det føre til meget alvorlige problemer for en virksomhed, hvor vigtige data i forhold til kontrakter eller anden dokumentation pludselig er væk”, siger Carsten Egeberg, direktør i Proact Danmark.

Ifølge Proacts undersøgelse skulle 59 procent af de adspurgte virksomheder og organisationer have en formuleret arkiveringspolitik. Og en manglende arkiveringspolitik kan være farlig, mener Proact-direktøren.

”Nogen medarbejdere tager i sådan en situation backup på egen hånd, hvilket øger risikoen for at miste kritiske data. Det er nemlig mere besværligt at tage backup, når man arbejder hjemme på sin bærbare, end når man er på selve arbejdspladsen. Og hvis medarbejderne kun tager lokal backup på deres bærbare, opstår risikoen for, at en del af virksomhedens data ligger rundt omkring på de ansattes bærbare – uden for virksomhedens kontrol og uden backup,” siger Carsten Egeberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere