IKON anmeldt for leasingfusk

Stevns Kommune beskylder IKON Office Solutions for svindel med leasingkontrakterne. Kommunen hævder, at IKON Office Solutions har overfinansieret deres kopimaskiner.

I marts 2007 blev IKON Office Solutions politianmeldt af Stevns Kommune for, hvad kommunen kalder »bedragerisk adfærd«.

I forbindelse med kommunesammenlægningen blev man opmærksom på, at Vallø Kommune betalte meget mere end den gamle Stevns Kommune for leasing af kopimaskiner og for fotokopier.

Efter en nøje gennemgang af, hvad kommunens advokat, Anders Rynkebjerg, omtaler som en uigennemskuelig kontrakt, stod det klart for kommunen, at de havde kopimaskiner stående for 1,5 millioner, som de skyldte 12 millioner på.

»Det er en fuldstændig urimelig kontrakt. Vallø Kommune har indenfor de seneste seks år betalt for syv millioner kroner varm luft,« siger Anders Rynkebjerg.

Disse påstande om leasingsvindel fik i december 2006 Stevns Kommune til at stoppe for alle betalinger på maskinerne.

Anders Rynkebjerg siger, at de fremtidige ydelser skal betales af de penge, som kommunen har betalt for meget. Den beslutning er IKONs finansieringsselskab, Jyske Finans, dog langt fra enig i. De har derfor hevet Stevns Kommune i fogedretten for at få lov
til at tage kopimaskinerne. Denne sag bliver afgjort den 22. oktober.

Der er i det hele taget uenighed omkring aftaler mellem det tidligere Vallø Kommune og IKON. Økonomidirektør hos Ikon Office Solutions Henrik Malling hævder, at der intet useriøst er i salget til Vallø Kommune.

»Vi har ikke overfinansieret kopimaskiner. Det passer simpelthen ikke, at de har kopimaskiner stående, som de skylder 12 millioner
på, afviser Henrik Malling.

Han fortæller endvidere, at IKON har anlagt injuriesag mod Stevns Kommune på baggrund af kommunens pressemeddelelse. Kommunen har siden ændret pressemeddelelsen, men Henrik Malling er stadig utilfreds.

»Der er ingen sag mellem Stevns Kommune og IKON. Jyske Finans har indledt en sag mod Stevns Kommune, men den har ikke noget med os at gøre,« siger Henrik Malling.

Stevns Kommunes politianmeldelse ligger stadig til juridisk behandling hos Københavns Vestegns Politi.

Læs mere i den trykte udgave af CRN.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere