Konkurrent fortrænger KMD fra skolerne

Det lille firma Tabulex udmanøvrerer den gamle storleverandør af kommune-IT, KMD, når det gælder værktøjer til at lægge skoleskemaer og planlægge lærernes arbejdstid. Senest har KMD tabt opgaven på Københavns 75 skoler.

KMD mister fodfæste på markedet for programmer til at styre tidsforbrug i skolerne.

Hver anden folkeskole bruger ikke længere KMDs produkt til at lægge skemaer og arbejdstidsplaner.

De er i stedet blevet kunder hos konkurrenten på skoleområdet, Tabulex.

Firmaet i Jyllinge med 14 ansatte er netop blevet valgt som leverandør af system til planlægning på Københavns Kommunes 75 skoler.

Systemet fra Tabulex hedder TR2000, og det fortrænger dermed den hidtidige leverandør på det felt, KMD, der har leveret Matrix til kommunen.

Dermed har KMD og Tabulex snuppet stort set hver sin halvdel af Danmarks 1800 folkeskoler. Dog har enkelte mindre skoler valgt slet ikke at investere i hverken KMD's eller Tabulex planlægningsprodukt.

Vundet kunder på konkurrentens fejl

Tabulex har eksisteret siden 1992 og har blandt andet vundet kunder på, at der i en periode var store problemer med KMD's konkurrerende system, Matrix.

Programmeringsfejl i Matrix resulterede blandt andet i, at lærernes løntillæg blev beregnet helt forkert. Frustrationerne over fejlagtige lønudbetalinger var stor på skolerne - ikke mindst fordi det tog KMD flere måneder at få rettet op på fejlene i Matrix.

Administrerende direktør i Tabulex, Lars Fredsted, erkender, at KMD's problemer har været medvirkende til hans medvind.

Kontraktunderskrivning. Lars Fredsted fra Tabulex (til venstre) og direktør Peter Rasmussen, Københavns Kommune

- Matrix-problemerne har været et utroligt held for os. Næst efter egen succes, er andres fiasko ikke at foragte, siger Lars Fredsted, der selv tidligere har arbejdet i KMD.

Han mener også, at Tabulex vundne markedsandele kan tilskrives TR2000s design.

- Vi har satset på ikke at ville alt med TR2000, men at ville det væsentligste på en enkel måde i en intuitiv brugergrænseflade. KMD's Matrix har flere detaljer, men er nok også lidt tungere, mener Lars Fredsted.

Træls, men konkurrence er godt

Hos KMD medgiver produktmarkedschef, Jeffrey Porsborg-Smith, at Matrix har voldt problemer, men påpeger, at de forlængst er løst.

- Den entré, vi gjorde med Matrix, har gjort skolelederne forsigtige overfor produktet, men der har ikke været problemer med Matrix de seneste par år. Tabulex ikke kommet ind på markedet, hvis vi ikke havde haft de problemer i begyndelsen, mener Jeffrey Porsborg-Smith.

Han betegner det som træls, at KMD er blevet fortrængt af Tabulex på dette felt i Københavns Kommune.

- Men konkurrence er dejligt. Det holder os oppe på tæerne. Og holder forhåbentlig også Tabulex på tæerne. Det er da træls at miste 75 skoler, men måske vender København tilbage til os om et år eller to, siger Jeffrey Porsborg-Smith, KMD.

I tilfældet Københavns kommune er årsagen til leverandørskiftet, at kommunens krav til værktøjet har ændret sig. Kommunen har indgået en ny form for arbejdstidsaftale med lærerne, der gør planlægningen og administrationen mere simpel.

- Matrix er udviklet til at løse en række opgaver, som vi ikke har mere. Inspektørerne syntes, at Matrix var et stort og temmelig komplekst produkt og har derfor efterlyst en mere simpel løsning, fortæller souschef i skolevæsenets IT-afdeling, Villy Broe.

Hos Tabulex betyder ordren, at antallet af brugere af TR2000 øges med ni procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere