Jyder indtager IT-Brancheforeningens top

Københavnerdominansen i bestyrelsen for IT-Brancheforeningen smuldrer. I dag er ialt tre direktører med jyske aner blevet valgt ind. En af dem: århusianeren Bo Sejer Frandsen, tror, valget af flere jyder skyldes, at området uden for hovedstaden ikke har været helt så hårdt ramt af krisen.

IT-Brancheforeningen har i dag fået en mere "landsdækkende" bestyrelse.

Det konkluderer århusianske Bo Sejer Frandsen, administrerende direktør i Key2Know, der i eftermiddag blev valgt ind i IT-Brancheforeningens bestyrelse.

Hidtil har interesseorganisationens 15 mand store bestyrelse været meget københavnerdomineret med kun ét medlem fra Århus, nemlig CSCs administrerende direktør i Datalab, Martin Toft Hansen.

Men nu er der altså to med rødder og virksomhed vest for Storebælt.

Vil tale Fyn og Jyllands sag

IT-Brancheforeningen fik også et andet nyt medlem i dag. Han stammer fra Esbjerg, men bor og arbejder i dag i hovedstaden.

Det er Peter Grøndahl, administrerende direktør i softwarevirksomheden Danware.

Bo Sejer Frandsen er i forvejen en ivrig netværker og lobbyist gennem sit virke som formand for IT-forum i Århus og en plads i det Østjyske IT-Råd.

Desuden har han formandsposten i Udvalget for Landsdækkende IT, der blev oprettet for at rette op på den skævvridning af IT-magten, som der har været tendens til.

- Jeg vil gerne tale Fyns og Jyllands sag og skabe en større synergieffekt over bæltet. Jeg ser en udfodring i at få gjort brancheforeningen mere stærk uden for hovedstaden. Den burde kunne få flere medlemmer i Vestdanmark, mener Bo Sejer Frandsen.

Gode ideer skal kopieres

Han roser IT-branchen for at have fået øjnene mere op for, hvad der sker uden for Sjælland det seneste halvandet år. Men det kan stadig blive bedre.

- Tilbage i tiden har der været for meget københavnerdominans. Omvendt må vi retfærdigvis sige, at den største koncentration af IT-virksomheder har været i København. Til gengæld har regionerne ikke haft den samme nedtur som hovedstadsområdet de senere år, siger Bo Sejer Frandsen.

Han peger på områder som Aalborg, Århus, Vejle og Fyn, hvor der er i modsætning til i hovedstadsområdet er meget grøde i IT-erhvervet.

En af de konkrete idéer, han har til arbejdet i IT-brancheforeningen, er at "kopiere" gode arrangementer fra Øst- til Vestdanmark og omvendt.

- Når der er en hotshot eller nogle gode pinger, der holder foredrag i Jylland eller på Fyn, kan vi forsøge at få dem til at gentage det i København. Psykologisk set er der jo længere fra København til Århus end omvendt. Jyder og fynboer er mere vant til at drage den anden vej, siger Bo Sejer Frandsen.

Talsmænd for de mindre IT-virksomheder

De to nye ansigter i IT-organisationens bestyrelse har også noget andet end de jyske aner til fælles. De repræsenterer hver især mindre IT-virksomheder.

Det fremhæver de begge over for Computerworld Online som en styrkelse af bredden i bestyrelsen, der er præget af medlemmer fra giganter som Microsoft, IBM, Siemens, CSC og Mærsk Data.

- Jeg vil gerne være talsmand i bestyrelsen for de små og mellemstore virksomheders ve og vel og sætte fokus på, hvordan de innovativt trækker et stort læs. Jeg ser det som en fare i branchen, at den i kraft af fusioner og opkøb koncentreres på få virksomheder, der sætter dagsordenen. Det er også næsten altid de store virksomheder, der løber med opgaverne i for eksempel offentlige udbud, siger Bo Sejer Frandsen.

Formanden for bestyrelsen i IT-Brancheforeningen er stadig Jens Moberg, Microsoft.

De øvrige medlemmer er: Jørgen Bardenfleth fra Intel, Lars Monrad-Gylling fra KMD, Kim Østrup fra IBM, Jens Uffe Andersen fra Siemens, Lars Bruhn fra Internet Ventures Scandinavia, Martin Toft Hansen fra Datalab/ CSC Scandihealth, Birger Hauge fra EuroTrust, Jens Hauge fra TDC, Flemming Jensen fra DMdata, Steen H. Knudsen fra Maersk Data, Peer Kølendorf fra Comitel og Henrik Sørensen fra Jubii!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere