Artikel top billede

Actebis trodser finanskrisen og fordobler overskud

50,8 millioner kroner før skat. Det er bundlinieresultatet hos distributøren Actebis, der sætter en tyk streg under sin position som Danmarks største broadlinedistributør.

Med en dansk omsætning på godt 4,3 milliarder kroner og et overskud før skat på 50,8 milliarder kroner er Actebis sluppet mere end nådigt gennem et 2009, hvor finanskrisen hærgede.

Nordisk direktør Torben Qvist har da også svært ved at skjule sin tilfredshed med resultatet.

»2009 var finanskrisens værste år og vi fordobler næsten resultat. Det kan jeg kun være tilfreds med,« siger han.

Resultatet i 2008 regnskabet blev på 26,4 millioner kroner før skat. Med 50,8 millioner kroner før skat i 2009 er væksten i overskuddet på næsten 93 procent.

»Så i forhold til at 2009 både var et svært år markedsmæssigt og i forhold til vores konkurrenter, synes jeg det er et meget tilfredsstillende resultat,« siger Torben Qvist.

I årsregnskabet bliver omsætningen gjort op til 5,4 milliarder kroner. Men i det tal gemmer, der sig en gennemfaktureringsomsætning til Norge og Sverige på godt en milliard kroner, oplyser Torben Qvist. Ifølge ham er den reelle danske omsætning på 4,3 milliarder. En vækst i forhold ti 2008, hvor den danske omsætning endte på omkring 4,1 milliarder kroner.

Den omsætning håber Torben Qvist, at også at kunne vækste en smule i 2010.

»Vi har fået det bedste nettoresultat nogensinde. Men det afholder os ikke fra, at have ambitioner om, at gøre det bedre i år,« siger Torben Qvist.

I 2009 overtog Actebis størstedelen af Ingram Micros danske forretning, og det hævder Torben Qvist har været en god forretning.

»I det resultat vi viser nu, har vi også afholdt alle omkostningerne i forbindelse med overtagelsen af Ingram Micro. Det har været en fornuftig forretning at overtage Ingram Micro. Det mest fornuftige er, at vi har fået en lang række nye og dygtige medarbejdere ind, som også i dag bidrager godt til vores forretning,« siger Torben Qvist.

I årsregnskabet stiger den post, som hedder andre tilgodehavender eksplosivt. Det er der dog ifølge Torben Qvist ikke noget odiøst i.

»Det skyldes, at vi skifter fra egenfinansiering til en ekstern factoring-ordning. I det marked, der er lige nu giver det god mening. For os har det været en fornuftig måde at håndtere vores vækstfinansiering på,« siger Torben Qvist.

For Torben Qvist er det vigtigt, at pointere, at Actebis både har vækst og overskud. Han mener, at kernen i Actebis succes ligger i, at fokusere på, at forretningen skal være sund.

»Det er spørgsmål om at have omkostninger, der svarer til markedet, og så samtidig søge for at tjene penge på alle vores varer. Det ser vi nogle gange, at vores konkurrenter har en anden holdning til,« siger Torben Qvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere