It-tyve går efter lastbiler

Svenske fladskærmstyve går efter lastbiler i Danmark. Fem gange på
fire uger er der stjålet fladskærme fra parkerede lastbiler.

Skrappere sikkerhed på it-kanalens lagre får de kriminelle til at rykke ud på landevejene.

Her har tyve fået øje på de mange fladskærme på ladet af lastbiler, der holder parkeret på rastepladser og ved færgelejer. På fire uger er der fem gange blevet stjålet fladskærme på vej til distributørernes lagre eller til butikker. Senest er det gået ud over to tjekkiske chauffører, der fik stjålet fire paller med i alt
175 Sony fladskærme fra motorvejsrastepladsen ved Tappernøje.

Udbyttet af de seneste fem fladskærmstyverier har en værdi af to
millioner kroner. Tyverierne sker typisk på rastepladser om
natten ved at tyvene skærer presenningen op for at kigge ind på lastbilens lad. Er der noget af interesse, bliver varerne læsset af, ofte mens chaufføren sover i førerhuset.

Ifølge en hollandsk rapport om tyverier fra lastbiler stjæles der hvert år for otte milliarder euro fra europæiske lastbiler. Hver sjette chauffør har været udsat for tyveri eller røveri
mindst én gang.

Dansk politi pågreb sidste år en tyvebande. Her blev tre tyve udvist af landet, men nu er andre kommet til. Det går ud især ud over
Sonys danske afdeling, der gerne ser en løsning på de mange tyverier.

Som storleverandør af fladskærme er deres forsendelser et yndet mål for tyvene, der efter politiets formodning især er albanske og serbiske statsborgere bosat i Sverige.

Derfor har Sony indledt en dialog med det svenske politi, der har en særlig indsatsgruppe mod rastepladstyverier.

Ifølge det svenske politi blev der i 2006 stjålet fra 500 lastbiler i Syd- og Vestsverige. Nu lader det til, at tyvene spreder deres aktiviteter til Danmark.

Du kan læse mere om sagen i den trykte udgave af CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere