Axapta og SAP giver nye job

40 fynske IT-arbejdsløse har fået job, da de fik en efteruddannelse i virksomhedssystemet Axapta. Også SAP er hot på IT-jobmarkedet i øjeblikket.

Det batter i kampen om IT-job at have ekspertise i virksomhedssystemer.

Det viser erfaringer fra Fyn, hvor to forskellige kursusudbydere har opkvalificeret arbejdsløse med undervisning i systemet Axapta fra Microsoft Business Solutions.

Og det hjælper også at være en ørn til de konkurrerende produkter fra SAP, oplyser Skandinavisk Computer Rekruttering Århus.

I alt 50 har deltaget i længerevarende efteruddannelse i Axapta hos enten Intelligroup Nordic eller på Vestfyn Handelskole. Hos førstnævnte blev de uddannet til konsulentrollen, hos sidstnævnte var det især datamatikere, der blev uddannet til udviklere i systemet.

45 af deltagerne har fået job efter uddannelsen. Det er endda lykkedes for de fleste at finde en arbejdsgiver på Fyn, så det ikke har været nødvendigt at rykke familien op med rode.

Batter også for "hønisser"

Heidi Simonsen er leder af uddannelsesafdelingen hos Intelligroup Nordic.

Her har hun kørt to Axapta-kurser kombineret med virksomhedspraktik, som har forbedret deltagernes odds i den hårde konkurrence om de ledige job. Også selvom det måske er længe siden, de blev uddannet til ingeniør, magister eller noget helt tredje.

- Blandt de, der har fundet job, er der tre personer, der er fyldt 50 år, og tre, der er fyldt 40, så halvdelen af holdet var jo gamle "hønisser", siger Heidi Simonsen, der selv er 48 år.

Virksomheder som Navision, Columbus IT Partner og Munk IT har været involveret i kurserne.

- Virksomhederne, der har ansat vores kursister, har lagt vægt på, at man har været villig til at lære noget nyt og forholdsvis svært - foruden naturligvis selve Axapta-kompetencen, vurderer Heidi Simonsen.

På første kursus fik alle 12 deltagere job. På det efterfølgende fandt otte ud af elleve arbejde. Hun planlægger for øjeblikket på et nyt kursus - men denne gang i SAP.

- Jeg er helt sikker på, at de vil gå som varmt brød, siger Heidi Simonsen om sine kommende kursister.

Ikke nok at kunne stave til Axapta

Hos et af de firmaer, der formidler kontakt mellem jobsøgende og arbejdsgivere, Skandinavisk Computer Rekruttering Århus, bekræfter direktør og indehaver Keld Holmen Møller, at Axapta og SAP-kvalifikationer er efterspurgte.

Netop nu er han og de seks kolleger i gang med at besætte 15-20 SAP-stillinger og tre Axapta-job i Jylland og på Fyn.

Men Keld Holmen Møller advarer dog mod at tro, at et kursus i de populære virksomhedssystemer i sig selv er en garanti for job eller for en tårnhøj løn.

- Man skal ikke tro, at man kan score kassen, bare fordi man kan "stave til Axapta". Det kan være en god måde at forbedre sine chancer at dygtiggøre sig. Men en forholdsvis fleksibel holdning til bopæl kan bestemt også være afgørende, siger rekrutteringsdirektøren.

Han fremhæver desuden andre "hotte" kompetencer : Nemlig at man mestrer programmeringssprog som RPG/400, COBOL og .Net.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere