Microsoft vil hjælpe med finansiering

Microsoft i Danmark vil forbedre kunders og partneres muligheder for at finansierer it-projekter, og ønsker derfor at koncernens eget finansieringsselskab åbner i Danmark.

For at holde gang i forretningen under den økonomiske krise har Microsoft Danmark sat bedre finansieringsmuligheder på ønskesedlen i det nye år. Ifølge marketingsdirektør i Microsoft Danmark, Erik Kaae, betyder den økonomiske krise, at partnere og kunder har brug for en hjælpende hånd, når større it-projekter og softwareindkøb skal hænge økonomisk sammen.

»Jeg har et ønske om at få Microsoft Finance til at etablere sig i Danmark, fordi den økonomiske krise betyder, at vores kunder efterspørger flere finansieringskilder, men jeg forestiller mig ikke, at det bliver her og nu, ligesom det endnu er for tidligt at sige noget om de betingelser vi kan tilbyde vore kunder,« siger Erik Kaae til CRN.

I 2008 fik faldende salg af ERP-løsninger Microsoft til at tilbyde rentefri finansiering til køb af ERP-systemer i en række udvalgte lande i Europa, men Erik Kaae afviser, at en tilsvarende ordning er realistisk i Danmark. Men med lidt medvind håber han dog at kunne tilbyde danske Microsoft-kunder hjælp til finansiering inden for de næste 12 måneder.

»Det tager tid at oprette et finansieringsselskab. Det er en større proces hvor der blandt andet skal ansættes folk, så det vil formentlig tage et pænt stykke tid inden Microsoft Finance er på plads. På denne måde vil vi i fremtiden kunne give vores kunder andre finansieringsmuligheder end de traditionelle, men det vil ikke nødvendigvis blive en billigere løsning,« siger Erik Kaae.

Trods fortsat vækst i stort set hele Microsoft-koncernen annoncerede softwaregiganten i sidste måned at man i løbet af de næste 18 måneder på verdensplan vil fyre 5.000 ansatte. Heraf rammer cirka 70 fyringer Microsofts udviklingscenter i Vedbæk, hvor blandt andet selvstændig udvikling af mobile løsninger til koncernens Dynamics-produkter blive nedlagt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere