IT-PROFIL:: Få den kreative tekniker i spil

Extreme Networks nye Business Development Manager for Danmark og Norge, Michael Appelby, vil have den gode kreativitet i spil ? både for virksomheden, men også for kunderne.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder allermest af den foranderlighed, der konstant er. Og at man kontinuerligt er tvunget til faglig udvikling. Dét tiltrækker mig meget. Dét jeg mindst kan lide ved it-branchen er, at der ofte går politik i tingene. Forstået på den måde, at det ikke altid er kundens bedste interesse, der driver værket, men at mange kigger for meget på, hvordan det kommer dem selv eller deres partnere til gode.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At jeg aldrig har satset på den sikre hest, og stadig har formået at gøre en forskel. Da jeg begyndte hos Allied Telesis var de stort set ukendte i Danmark, men det lykkedes i den grad at få dem på landkortet, som en stor spiller. Dét andre måske vil opfatte som et Sisyfos-projekt, er for mig blevet mere som en David versus Goliat analogi. Og så er jeg stolt af, at kunne bruge min tekniske kunnen til bedre at forstå kundernes reelle behov.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg har været alt for meget væk fra min familie. Da jeg arbejdede i Milano var jeg jo helt væk, og glemte for en stund at prioritere dét, der betyder allermest for mig. Derudover blev mit arbejde alt for politisk og administrativt, og mit skifte til Extreme Networks er da også et udtryk for at jeg nu er tilbage, hvor jeg kan lave det jeg virkelig kærer mig om, og så i det land jeg bor i.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Uden tvivl Steve Jobs. Dels er han om nogen en visionær, men han forstår virkelig også at præsentere et produkt, så det giver mening for alle. I vores branche ser vi jo ofte præsentationer med 100 tekniske definitioner, og man står bagefter tilbage med en lidt forvirret følelse af, at være gået glip af pointen. Lige netop dét kan Steve Jobs – levere pointen, så budskabet står klart hos alle.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Som for mange andre har tilfældet rådet! Jeg troede jeg skulle være programmør. Men kunne jeg trylle mig tilbage til starten, havde jeg nok valgt at gå efter musikken i stedet. Jeg elsker at spille guitar, og savner at udnytte mine kreative sider bedre.

Hvad laver du om 10 år?
Så sidder jeg forhåbentligt på en sydhavsø…. reelt håber jeg at kunne fokusere mere på mine kreative sider, og gennem Extreme Networks vil jeg have lavet om på nogle gammeldags kanal- og partnerskabsstrukturer. Dét bliver vildt spændende.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Min bror blev handicappet af meningitis, da han var 12 og jeg var 6. I hans verden er der en umiddelbarhed og varme, som jeg er heldig at få del i. Var jeg økonomisk uafhængig ville jeg bruge min tekniske baggrund på at udvikle nogle hjælpemidler, der mangler i dag, men som der ikke er økonomisk incitament for at fremstille.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Tunnelsyn! Branchen skal passe på, at de ikke bliver useriøse med de nye dyr i åbenbaringen – virtualisering og Cloud Computing – og alle de ad-on produkter af tvivlsom værdi, der kommer her de næste år. Vi husker vel alle, hvad der skete i 1999.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Først ville jeg sikre de rette forudsætninger for, at Danmark igen kan sætte sig i førersædet med hensyn til bredbånd og udvikling af innovative applikationer og services hertil. Dernæst ville jeg prioritere, at alle skoler og uddannelsesinstitutioner fik lige gode vilkår, når det kommer til implementering og udnyttelse af de muligheder, der ligger i IT.

Hvordan takler du arbejdspres?
For det første tager jeg én dag ad gangen. Men vigtigst af alt, så er jeg meget opmærksom på kun at bruge min energi på områder jeg rent faktisk har indflydelse på. Jeg går ikke på lange tankeeksperimenter over emner jeg alligevel ikke kan gøre hverken til eller fra over. Jeg tager tingene som de kommer.

Hvordan kobler du af?
Med min familie, hvor vi elsker gå- og cykelture sammen. Det er en dejlig måde at få tømt hovedet på, og få flyttet fokus tilbage til familien på. Og ellers er mit ”moment of Zen”, når jeg spiller guitar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere