SimCorp-bestyrelse belønnes med aktieoptioner

It-fimaet SimCorp giver aktieoptioner til sine bestyrelsesmedlemmmer for at skabe en professionel og dedikeret atmosfære. En ekspert vurderer, at det er et skridt på vejen mod professionel ledelse.

Det danske it-fima SimCorp er en af de få danske virksomheder, der skaber incitament hos sine bestyrelsesmedlemmmer ved at give dem aktieoptioner som en del af lønnen - dermed gør SimCorp som mange udenlandske it-selskaber har gjort i årevis.

»Det sikrer, at vi i bestyrelsen har sammenfaldende interesser med aktionærerne, og det er måske lidt gammeldags at give optioner, men det gør vi altså,« siger SimCorps bestyrelsesformand, Steen Rasborg, til Berlinsgske Tidende.

SimCorp har valgt at uddele 3700 optioner til hver af sine seks bestyrelsesmedlemmmer og at hæve honoraret med 18 procent fra 1,12 millioner kroner til 1,32 millioner kroner. Optionerne har dog en udnyttelseskurs, der ligger fem procent over kursen på udstedelsestidspunktet, så de kan først realiseres, når selskabet har udviklet sig positivt.

Kritikere advarer mod, at optionsprogrammer kan gøre bestyrelsesmedlemmmerne for risikovillige, fordi optionerne aldrig kan blive mindre værd, ligesom aktier ville kunne blive det. Men ifølge professor Steen Thomsen, der er ekspert i god selskabsledelse på Handelshøjskolen i København, er det slet ikke en dårlig idé at sikre den ledelsesmæssige professionalisme ved hjælp af økonomiske incitamenter.

»Faktisk mener jeg, at bestyrelseslønninger kan blive for små, for så er det ikke sikkert, man tiltrækker de rigtige medlemmer. Honorarerne til bestyrelser i Danmark er generelt små i forhold til udlandet,« siger han.

Han bakkes op af en nyere undersøgelse fra Vækstfonden, Industrifonden i Sverige og rekrutteringsvirksomheden Russel Reynolds blandt 114 direktører og bestyrelsesmedlemmer i danske og sydsvenske it-virksomheder. Undersøgelsen peger på, at aflønningen er for ringe til at tiltrække internationale kompetencer, og at det skaber provinsiel ledelse af de danske og sydsvenske it-virksomheder.

Ifølge undersøgelsen bliver den gennemsnitlige bestyrelsesformand belønnet med 66.000 kroner om året, og det er slet ikke nok, hvis det skal være attraktivt for udenlandske erhvervsfolk at rejse til Danmark flere gange om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere