Stort underskud i Canon Danmark

Canon Danmark levede slet ikke op til egne forventninger i 2004. Underskuddet var på 42,1 millioner kroner før skat. Forventningerne var et overskud på 6,4 millioner kroner

Det er især på grund af et kraftigt fald i omsætningen, at Canon Danmark har opnået det utilfredsstillende resultat.
Omsætningen er på 621 millioner kroner i 2004 i forhold til 673 millioner i 2003.

Ifølge den netop offentliggjorte årsrapport, skal det dårlige resultat ses i lyset af flere ting.

For det første var fortjenesten på virksomhedens salg af produkter målrettet til privatmarkedet lavere end forventet på grund af hård konkurrence og lavere marginer. Det samme er tilfældet for produkter målrettet virksomheder.

Desuden betød interne strukturændringer i fjerde kvartal en nedgang i omsætning i forretningsområdet Canon Business Solutions (CBS). I fjerde kvartal implementerede man et nyt it-forretningssystem og man planlagde ændringer af salgsorganisationen, som havde virkning fra 1. januar, og dette har påvirket organisationen kraftigt.

Ændringerne i salgsorganisationen har betydet, at man gennem tre nye salgskanaler vil styrke fokus på henholdsvis store virksomheder, amter og kommuner og SME-markedet.

Også ekstra omkostninger på 49 procent af aktierne i forbindelse med købet af Xerox Partner Herning og en afvikling af aktiviteten i datterselskabet Business Center Midtvest har påvirket resultatet negativt.

For 2005 forventer Canon stadig, at markedet vil være præget af hård konkurrence, og man vil fortsat have nedadgående vækstrater på de primære forretningsområder, og et underskud på 30 millioner kroner er forventet.

Ledelsen vurderer dog at stå godt rustet i den skærpede konkurrencesituation. Den nye organisation og forretningssystem skal nemlig hjælpe til at nedbringe omkostningerne og øge omsætningen. Det vil dog først for alvor have effekt på resultatet i 2006, lover Canon-ledelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere