Internet beskæftiger 30.000 danskere

Internet-branchen er større end både byggeri og transport, og bidrager til Danmarks samlede produktion med næsten 100 milliarder kroner.

Det såkaldte internet er tilsyneladende kommet for at blive. I hvert fald har nettet efterhånden vokset sig til en så stor økonomisk faktor, at det i dag har en målbar andel på over 5,8 procent af landets bruttonationalprodukt.

Internettet påvirker nemlig Danmarks samlede produktion med næsten 100 milliarder kroner, svarende til de 5,8 procent af BNP. Det er mere end både byggebranchen og transportsektoren bidrager med, skriver Boston Consulting Group i forordet til en ny stor rapport om det danske internet. Rapporten er bestillingsarbejde for et firma, der tilfældigvis selv henter sit udkomme på nettet, nemlig Google.

Rapporten, der kan hentes her, advarer om, at danske virksomheder skal passe på ikke at sakke bagud i forhold til andre lande.

”Virksomhedernes brug af internettet ligger på en ottendeplads, overgået af både de andre nordiske lande og af samhandelslande som Japan, Australien og Irland,” siger Ulrik Sanders, partner og adm. direktør, Boston Consulting Group i Danmark.

For at forbedre den situation kunne virksomhederne for eksempel købe deres computerprogrammer i skyen – for eksempel hos Google. Det nævner rapporten dog ikke noget om. Den nævner heller ikke, hvor mange milliarder kroner, der hvert år sendes ud af landet som følge af eet bestemt firmas dominerende rolle som udbyder af internetannoncer.

Til gengæld kan man i den Google-betalte undersøgelse læse mange andre detaljer om, hvordan internettet påvirker den danske økonomi.

Forbrug udgør ifølge rapporten den største del af den økonomiske aktivitet, som internettet medfører. Betalingsbalancen lider under nettet, eftersom Danmark er nettoimportør af forbrugsvarer købt over internettet. Sådan behøver det ikke være: Et land som Sverige er for eksempel netto-eksportør. Vi har dog en betydelig online eksport af varer og tjenester samt soft- og hardware, der i alt udgør 17 milliarder kroner, hedder det i rapporten ”Danmark Online”.

Rapporten viser, at e-handlen i Danmark primært er drevet af brancher som rejse, turisme og underholdning, hvor forbrugerne i stor stil anvender internettet til informationssøgning og køb. I 2009 stod rejse- og turismeområdet for 23 procent af det samlede online-forbrug, medier og underholdning stod for 10 procent, mens dagligvarer stod for mindre end 4 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere