Ericssons fyrede finder job

Trods benhård konkurrence om job på IT-arbejdsmarkedet er det lykkedes et flertal af de mennesker, som Ericsson har fyret, at komme videre med karrieren.

En fyreseddel fra Ericsson behøver ikke føre til årelang arbejdsløshed. Selv om teleproducenten har sendt adskillige hundreder mennesker på gaden de senere år, er det lykkedes både generalister og specialister, menige og ledere at finde ny arbejdsgiver.

Selv fører Ericsson ingen statistikker over, hvordan det går de medarbejdere, som selskabet har afskediget i striben af fyringsrunder, der begyndte i 2000.

Alene i 2002 røg 650 danske Ericsson-medarbejdere og ledere ud i kulden, og i sidste uge blev yderligere 40 mennesker fyret.

Klare indikationer

Men der er klare indikationer på, at de tidligere Ericsson-medarbejdere efterhånden bliver opsuget på markedet.

De kommer blandt andet fra konsulentfirmaet AS/3, som Ericsson har hyret til karriererådgivning som en del af aftrædelsespakken til de opsagte.

267 Ericsson-fyrede har i 2002 modtaget rådgivning hos AS/3. 47 procent af dem er i nyt job nu - flertallet som ansatte og et fåtal med foden under eget bord. To procent har valgt at videreuddanne sig.

AS/3 oplyser, at det blandt andet er medicinal- og biotekbranchen, der har haft jobåbninger til Ericsson-fyrede.

På faglig hjemmebane

Men trods matte tider i IT- og telebranchen har et brancheskift ikke været en nødvendighed for at finde job. Nogle har formået at fortsætte karrieren på faglig hjemmebane.

Lyst ser det også ud for den gruppe af tidligere ledere i Ericsson, der har organiseret sig i netværket Managers.dk, hvor de sammen promoverer deres kompetencer og sparrer med hinanden.

Det fortæller Claus Brask Thomsen, der ledede en nu nedlagt afdeling i Ericsson. Lige nu er der 20 ledige ledere i netværket, men lige så mange har bevæget sig videre og fundet sig nyt job.

- Optimismen er stor hos langt de fleste. Mange virksomheder ser dem som attraktive. I starten var det dog et problem, at for eksempel 40 projektledere måtte konkurrere med hinanden om få ledige stillinger, siger Claus Brask Thomsen.

Kun et par håndfulde fortsat ledige

Selv om alderen for nogen kan virke som en forhindring på jobmarkedet, er en af netværkets medlemmer på 60 år netop kommet i arbejde igen.

Claus Brask Thomsen skønner desuden, at "kun et par håndfulde" af de 150 mennesker, der blev fyret i hans afdeling, stadig ikke har fundet et nyt job.

Personligt har Claus Brask Thomsen endnu ikke fundet indgangen til sin fremtidige karriere, men han erkender, at det kan tage sin tid, fordi han ønsker at blive i branchen og går efter en post på samme niveau som i Ericsson.

Han forhandler i disse dage om en relevant stilling i IT-branchen.

Ericssons tidligere administrerende direktør, Conni Simosenn, der fratrådte i januar 2002, har netop fundet sig en ny arbejdsgiver. Hun er nu vicedirektør med ansvar for serviceområdet globalt i pumpeproducenten Grundfos i Bjerringbro.

Relevante link

Managers.dk - Netværk af tidligere Ericsson-ledere.

Mette Hjelms præsentation af sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere