Kendte sikkerhedsfolk danner erfa-gruppe

En ny erfa-gruppe, Security Focus Group, vil nu sikre erfaringsud-veksling mellem it-sikkerhedseksperter, som normalt holder deres viden tæt til kroppen. Den nyetablerede erfa-gruppes anbefalinger vil blive frit tilgængelige for offentligheden. Målet er at hjælpe IT-indkøbere med at navigere på det komplekse sikkerhedsmarked.

Gruppen er etableret på initiativ af produktchef Thomas Christen-sen fra Ravenholm Computing.

»Det er vigtigt at sætte ind dér, hvor virksomheden er mest sår-bar. Men det kan være svært at prioritere sikkerhedsrisiciene, når man dagligt kontaktes af leverandører, som har specialiseret sig i forskellige teknologier og derfor har hver sin indgangsvinkel til IT-sikkerhed. I erfa-gruppen vil vi forsøge at anlægge et helheds-syn på IT-sikkerhed, udpege de væsentligste risici og de teknolo-gier, som mest effektivt kan løse et konkret problem,« siger ini-tiativtageren Thomas Christensen.

Ifølge et af gruppens medlemmer, direktør Lars Neupart fra Neupart A/S, bliver gruppen etableret på et tidspunkt, hvor de gamle dyder for datasikkerhed er på vej tilbage.

»Medieomtale har gjort, at mange opfatter vira og hackere som de største trusler mod datasikkerheden. Men det er kortsigtet at pri-oritere en virksomheds IT-sikkerhed efter avisoverskrifter. Det kan medføre en nedprioritering af risici, som måske er mere alvor-lige og endda koster mindre at gardere sig imod,« siger Lars Neu-part.

Den nyetablerede erfa-gruppe vil derfor gerne bidrage til at gen-indføre de gamle dyder, der kort fortalt går ud på at kortlægge, hvilke data der er vigtigst at beskytte, hvori risiciene består, og hvordan risiciene bringes ned på et acceptabelt niveau, medde-ler gruppen.

»100 procents sikkerhed findes ikke. Derfor handler det om at fin-de et passende niveau af åbenhed, være bevidst om risiciene og analysere sig frem til, hvordan man får mest datasikkerhed for pengene,« siger Lars Neupart.

Gruppen holdt stiftende generalforsamling i december og følgende medlemmer er med fra starten: Direktør Martin Boesgaard, Cryptico (kryptering), direktør Lars Neupart, Neupart A/S (den menneskelige faktor), direktør Frederik Helveg-Larsen, Netsecure (konsulenter, firewalls, beredskabsplaner), direktør Ole Schmitto, eSec (sikker-hedstest, firewall-overvågning), direktør Johnny Broe, Broe Compu-ter Service (sikkerhed og IT-drift), produktchef Thomas Christen-sen, Ravenholm Computing (software og IT-sikkerhed).

Gruppen vil på kort sigt blive udvidet med to personer, oplyses det: en it-chef fra en større virksomhed og en it-ansvarlig fra en internetudbyder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere