Nokia overhaler ærkefjende i forskning

For første gang nogensinde slår Nokia rivalen Ericsson, når det handler om, hvem af de to, der bruger flest ressourcer på forskning og udvikling. Mens Ericssons udviklingsaktiviteter skrumper, vokser Nokias til mere end 23,3 milliarder kroner i år.

Et historisk skifte. Det er, hvad der er sket i kapløbet mellem rivalerne Nokia og Ericsson.

Den finske mobilgigant overhaler for allerførste gang den svenske konkurrent, hvad angår satsning på udvikling og forskning. Det skriver det svenske blad, Ny Teknik.

I år vil Nokia spendere mere end 23,3 milliarder kroner på at opfinde og udvikle nye teknologier og produkter. I Ericsson er der sat mellem 16 og 20 milliarder kroner af til disse aktiviteter.

Ericsson har ellers brugt op til tre gange så mange ressourcer som Nokia. Men det var i halvfemserne. Siden har Ericsson måttet skære kraftigt ned på sine omkostninger.

De to selskabers bundlinie forklarer i sig selv, hvorfor rollerne er byttet om. Ericsson tabte 18,5 milliarder kroner sidste år, mens Nokia fik 36,2 milliarder kroner i overskud.

Til Ny Teknik siger Ericsson ledelse, at den faldende udgift til forskning og udvikling især skyldes, at området er blevet effektiviseret, så koncernen får mere for de samme penge.

Blandt andet nedlægger og fusionerer Ericsson sine udviklingsafdelinger, som det skete med den afdeling, koncernen havde i Aalborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere