IBM-nedbrud lammer Carslberg

IBM's danske nedbrud koster dyrt for outsourcing-kunden Carlsberg. Siden kl 11:30 i formiddag har øl-giganten været ud af kontakt med samtlige sine it-systemer i Europa. Dermed har omkring 12.000 Carlsberg-medarbejdere i praksis været nærmest handlingslammede.

Det fik konsekvenser i form af leverancekoks til Europas værtshuse og restaurenter samt millioner af tørstende mennesker da IBM i formiddag blev ramt nedbrud og måtte slukke for dele af det danske driftscenter.

IBM står nemlig for driften af al Carlsbergs it i Europa, og både ordrestyring, kundekontakt og leverance-planlægningen - samt næsten al andet afgørende it - har været ude af drift siden kl 11:30.

Carlsberg blev i 2005 en af IBMs allerstørste kunder da ølgiganten outsourcede hele sit europæiske it-set-up bestående 800 servere i fem datacentre. Systemet betjener 12.000 brugere på 200 forskellige lokationer, som alle er berørt af nedbrudet.

Carlsbergs it-chef Lars Krejberg fortæller til ComON, at man i virksomheden ikke engang kan sende emails, fordi postsystemet Outlook også er nede.
.
»Selve produktionen kan de fleste steder fortsætte på manuel styring i et begrænset tidsrum, men logistik og kundekontakt har været nede siden klokken 11:30. Det er lang nedetid for et system, der skulle være redundant,« bemærker it-chefen tørt. Redundans henviser til den for et it-center normale dobbelt-sikring, der ligger i at køre med flere ens komponenter som kan overtage fra hinanden hvis et enkelt skulle fejle.

En foreløbig melding fra IBM går på, at det er en core router, der er gået ned.

Ifølge Carlsbergs IT-chef var der endnu ikke ved 18-tiden udsendt en nærmere fejlrapport fra IBMs side, men man forventer, at systemerne ville komme op at køre her til aften.

Adspurgt om hvilke konsekvenser, et så alvorligt nedbrud kan få for IBM, svarer Lars Krejberg, at han ikke vil drage konklusioner mens han står midt i situationen, men at det ikke på nogen måde er noget, der har forbedret hans tilfredheds med IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere