NRGi taber 20 millioner på Wupti

Webbutikken Wupti har tabt 20 millioner kroner i 2007. Alligevel holder ejerne fast i onlinesatsningen.

Netbutikken Wupti lukker 2007 med et samlet underskud på 20 millioner kroner. Det blev oplyst på et møde i repræsentantskabet for ejeren NRGi, der ejer 51 procent af selskabet vil nu tilføre ny kapital.

»Wupti har brug for en kapitalindsprøjtning, men det bliver kun NRGI, der indbetaler, og dermed kommer vi til at overtage en større del af aktiekapitalen,« forklarer Gert Braae, der er administrerende direktør i NRGi.

Han vil ikke oplyse, hvor stor en ejerandel NRGi kommer til at sidde på efter årsskiftet, men han afviser, at NRGi køber de andre medejere helt ud af Wupti. De resterende 49 procent af Wupti ejes for øjeblikket af administrerende direktør Torben Mouritsen og direktør Klaus Kristensen.

Det er i øvrigt ikke første gang, at NRGi har haft milliontab på vidtløftige forretningsprojekter. Fra 2003 til 2006 tabte NRGi et tocifret millionbeløb på et mislykket satsning på salg af træflis til opvarmning.

Ved gårsdagens repræsentantskabmøde i NRGI fastholdt ledelsen, at Wupti er i fremgang, men at netbutikken dog næppe når budgettet for 2007.

Endvidere kom det frem, at webbutikken er mere værd, end ledelsen hidtil har været klar over. Efter en forespørgsel fra salen oplyste bestyrelsesformand Jørgen Katholm, at NRGI havde ændret værdien af Wupti efter at have modtaget et købstilbud på onlinebutikken.

»Vi har fået et tilbud og har konstateret, at markedsværdien af selskabet åbenbart er højere end, vi havde troet, men vi har afvist at sælge,« forklarede Jørgen Katholm til forsamlingen.

NRGIs ledelse afviser, at oplyse hvornår og hvem der bød på onlinebutikken.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere