En måned efter størstedelen af lagerarbejderne hos Shg gik i strejke og små 14 dage efter konflikten udviklede sig til en ordinær blokade er der stadig en lind strøm af kunder ved Shg's butik.
Det er lige over middag, og der er ikke noget som helst spor af blokadevagter. De er der nemlig kun fra 7-13.
Men nu skal der andre boller på suppen, men de strejkende og 3F. Den 26. oktober sendte 3F første sympatikonfliktvarsel til DA. I realiteten betyder det, at hvis Shg ikke makker ret inden for de næste 14 dage, vil konflikten blive optrappet yderligere, så ingen, der er tilknyttet 3F vil udføre noget arbejde, der vedrører Shg, bekræfter faglig sekretær hos 3F, Jan Sylvest Andersen.
Indtil videre har konflikten eller ikke berørt Shg væsentligt. De har nået deres deadlines, og de medarbejdere, som Shg har ansat, udfylder fint den plads, som de strejkende har rømmet. Der er endnu ingen tomme pladser på hylderne, for Shg får leveret varer, mens de strejkende ikke er der, og resten henter de selv ved Post Danmark og Fragtmandscentralen.
Det kan så komme en ende på snart. For hvis sympatikonflikten opnår 3F's mål, vil det betyde, at Post Danmark vil komme til at aflevere Shg's pakker, da de fleste af de ansatte hos Post Danmark er medlemmer af 3F. Indtil videre maner Thomas Halborg dog til besindelse.
»Nu ser vi lige tiden an og danner os et overblik over, hvad der sker i praksis. Da de sidst truede med, at vi hverken ville få tømt skraldespand eller bragt pakker, skete der jo stort set ikke noget,« siger Thomas Falborg.
Post Danmarks vicedirektør, Hans Erik Nielsen, bekræfter over for CRN, at konflikten kan ende i, at Shg ikke længere kan få bragt posten ud, hvis der er tale en lovlig konflikt, og hvis konfliktvarslerne er givet, som reglerne foreskriver.
Thomas Falborg er da også klar over, hvornår kampen stopper.
»Når man går ind i en kamp, skal man også vide, hvornår man skal trække sig. Indtil nu har strejken kun betydet,at Budstikken har fået mere at lave. Men hvis Post Danmark nægter at levere vores pakker, er det svært for et postordrefirma at klare sig,« siger Thomas Falborg.
Han fortæller, at hvis det skulle ske, er sagen lige pludselig blevet politisk. Så er det ifølge Thomas Falborg et spørgsmål om, om en offentligt ejet institution har ret til at medvirke til at tvinge en privat virksomhed til overenskomst.