Arven efter Aston Business Solutions hviler tungt på ERP-forhandleren Tectura. I 2004 købte amerikanske Tectura Navision-forhandleren Aston. Med i handlen fulgte et problematisk projekt for en britisk kunde, som siden er slået fejl. Det har medført beskyldninger om aftalebrud fra både den britiske kunde og Tectura.
Projektet skulle oprindelig tage 20.000 timer at udvikle, men ved udgangen af maj 2009, hvor Tectura endelig trak stikket, var der brugt »mere end 80.000 timer på projektet«, fremgår det af Tecturas årsregnskab. Omvendt hævder den britiske kunde, at »endelig levering ikke har fundet sted«.
Administrerende direktør Morten Poulsen vil ikke fortælle, hvem den britiske kunde er eller uddybe, hvad der gik galt, men henviser til den detaljerede ledelsesberetning i regnskabet og oplyser, at Tectura har stævnet kunden for manglende betaling med krav om et tocifret millionbeløb i kroner.
2008-omsætningen faldt med 18 procent ti 116 millioner kroner, men da omkostningerne ikke faldt i samme tempo, fik Tectura et driftsunderskud, EBITDA på 18 millioner kroner. Samtidig har selskabet afskrevet den regnskabsmæssige goodwill man opskrev selskabets værdi med, da man købte Aston. I alt er resultatet blevet et underskud på 58 millioner kroner før skat.
Massefyring
Tectura har i løbet af det seneste år skåret ind til benet, og det betyder, at afdelingen i Holland samt den danske afdeling for business intelligence er lukket. Samtidig er CRM-afdelingen solgt til Alfapeople i København.
»Vi ønsker, at fokusere på vores ERP-forretning med NAV og AX,« siger Morten Poulsen.
Foruden de medarbejdere, der var ansat i de tre afdelinger er yderligere 10-15 personer fordelt i organisationen også blevet afskediget. Dermed er medarbejdertallet 70 personer, næsten en halvering i forhold til 2007, hvor der var 129 personer ansat.
Efter nedgangen ser Tectura nu øget efterspørgsel på ERP-systemer i markedet, og Morgen Poulsen oplyser, at han netop har ansat fire ny medarbejdere, der begyndte i virksomheden 1. oktober.
»Nu skal vi vækste igen. Den danske drift er profitabel, og vi søger nu akut 10-15 systemarkitekter og -konsulenter til Axapta og Navision-produkterne,« siger Morten Poulsen.
I årsregnskabet slår revisoren fast, at skat og moms for 2008 ikke blev betalt rettidigt, men er blevet indbetalt efterfølgende. Morten Poulsen ønsker ikke overfor CRN at oplyse, om Tectura i øjeblikket har en afdragsordning med sine kreditorer, men afviser forlydender om, at Tectura ikke overholder sine betalingsaftaler.
»Vi optimerer vi vores cashflow som enhver virksomhed, og betaler hver sit i henhold til de aftaler, vi har indgået,« siger han.