IT-PROFIL:: Træner til første Ironman

Colt Technology Services nordiske salgsdirektør, Jesper Boye, har en lille drøm om at fortsætte sin karriere i udlandet.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchens dynamiske hverdag, omstillingsvilligheden, og det at være en del af en teknisk verden, der udvikler sig hver dag og hver uge. Det er det, der holder min interesse fanget.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Kun at have arbejdet få steder på de 14 år jeg har været i branchen. Og min karrieres udvikling, hvor jeg i dag, at sidder med salgsansvaret på nordisk plan for en stor international virksomhed, som har fokus på de teknologier, som er allermest hot indenfor branchen.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg skulle sige farvel til gode og dygtige kollegaer i Kerfi, på grund af krisen i den islandske økonomi.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har været heldig at møde rigtig mange spændende og inspirerende mennesker og kollegaer gennem de sidste 14 år. Disse personer, samt mine tidligere chefer har alle, hver især, givet mig det, der gør mig til den kollega, chef og direktør jeg selv er i dag - på godt og ondt.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være præcis, hvor jeg er i dag. I et stort internationalt firma med mere end 5.000 ansatte og som har en omsætning på over 1,7 milliarder euro. Et firma med fokus på det, som alle virksomheder for tiden taler om - cloud computing og managed services. Rollen
som nordisk salgsdirektør i Colt, gør kun opgaven endnu mere interessant og spændende.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg arbejder i et stort internationalt firma, som har mere end 19 datacentre fordelt i 13 europæiske lande - Colt. Jeg kunne sagtens se mig selv og min familien, have været en tur ude på en europæisk post - for eksempel på vores kontor i London, Barcelona eller Paris. Vi bliver større og større, så hvorfor ikke en tur uden for Europa, til eksempelvis New York, hvor Colt også har afdeling.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg er oprigtigt glad for mit nuværendejob. Men skulle valget alligvel tages, så kunne det falde på pilot. Efter jeg er startet hos Colt, flyver jeg en del. For tiden kan jeg godt have to til tre rejsedage om ugen. Oppe over skyerne skinner solen altid, og det er fantastisk beroligende at sidde og nyde udsigten, når jeg rejser.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Pessimisten i mig siger, at vi i it-branchen er med til at presse priserne i bund, og dermed ødelægger fundamentet for vores egen eksistens. Det medfører, at flere forhandlere, producenter og udbydere på sigt risikerer at lukke – desværre. Heldigvis er jeg i bund og grund optimist og vælger altid at se positivt på livets udfordringer. Så den største trussel jeg ser lige nu er, at de nye tilgængelige teknologier og leverancemodeller gør det muligt for flere udbydere at levere både hurtigere og simplere og med flere standardiserede ydelser.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville for det første øjeblikkelig indføre langt mere it i de danske folkeskoler, og finde de fornødne ressourcer, så alle børn, når de starter i skolen, bliver udstyret med en bærbar computer, med adgang til al undervisningsmateriale via en cloud-løsning. For det andet ville jeg sætte hårdt ind på udvikling af next generation network infrastruktur og øget fokus på uddannelse i forretningsudnyttelse af it.

Hvordan takler du arbejdspres?
Struktur og orden. Jo mere stresset jeg er, jo mere struktur og orden holder jeg i mine opgaver og mailboks.

Hvordan kobler du af?
Jeg har løbet mere end 12 marathon rundt i Europa, og træner pt. til min første Ironman - 3,8 kilometer havsvømning, 180 kilometer cykling efterfulgt af en maraton på 42 kilometer, som skal foregå i København til august. Tanker, idéer og udfordringer har rig mulighed for at blive »vendt«, når man træner på de danske landeveje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere