Finanstilsyn kulegraver EDS

Verdens næststørste IT-serviceselskab, EDS, bliver nu formelt undersøgt af det amerikanske børstilsyn, SEC, på grund af en nogle transaktioner efter en pludselig nedgang i indtjeningen sidste sommer.

Verdens næststørste selskab inden for IT-service, EDS, er næste koncern i rækken, der bliver kulegravet af det amerikanske børstilsyn SEC. Det skriver Wall Street Journal.

Allerede i efteråret gik SEC i gang med foreløbige undersøgelser af EDS' transaktioner i september 2002. Undersøgelserne er nu blevet udvidet til at være en formel granskning, oplyser EDS.

SEC ser på begivenheder før og efter offentliggørelsen af indtjeningen for tredje kvartal i 2002.

Den 18. september lod EDS en bombe sprænge på børsen, da selskabet erkendte, at indtjeningen for kvartalet ville være 80 procent mindre end anslået i juli. EDS oplyste, at det skyldtes en pludseligt fald i kundernes forbrug.

Den forklaring undrede mange i industrien, da EDS og andre IT-servicefirmaer arbejder med langtidskontrakter.

Den 20. september betalte selskabet 1,5 milliarder kroner for at komme ud fra nogle kontrakter, hvor selskabet skulle have købt egne aktier til overpris.

Kontrakterne var indgået i december 2001 i håb om, at EDS kunne reducere omkostninger ved aktieoptionsprogrammer med medarbejderne.

Forventningen var, at EDS' aktier ville stige, men i stedet for faldt de med 72 procent i 2002.

Det er det totale fejlskud angående indtjeningen og forholdene omkring kontrakthandlerne, der undrer SEC og er baggrund for undersøgelsen.

EDS oplyser i pressemeddelelsen, at selskabet er overbevist om, at det ikke har foretaget sig noget ulovligt.

Selskabet har netop udnævnt en ny økonomidirektør og viceadministrerende direktør for at genopbygge investorernes tillid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere