Microsoft betaler udbytte for første gang

Rekordsalg hos verdens største softwarefirma, Microsoft, får selskabet til for første gang nogensinde at betale udbytte til aktionærerne. Desuden fordobler software-giganten antallet af aktier.

For første gang siden børsintroduktionen i 1986 har Microsoft valgt at udbetale udbytte til selskabets aktionærer.

Beslutningen kommer, efter at George Bush i starten af januar offentliggjorde et nyt skatteforslag, der fritager aktionærer for at betale skat til staten af deres aktieudbytte.

Sammenlagt vil Microsoft betale seks milliarder kroner i udbytte til aktionærerne i år, oplyser Reuters.

Microsoft offentliggjorde i nat dansk tid regnskabet for andet kvartal 2002, der viste en rekordstor omsætning på 60 milliarder kroner, hvilket er 9,4 procent mere end for samme periode året før.

Specielt salget til erhvervskunderne er gået godt i andet kvartal. Det var med til at give Microsoft et overskud på 17,9 milliarder kroner - en stigning på 12 procent på et år.

Samtidig med beslutningen om at udbetale dividende valgte Microsoft at fordoble den samlede aktiebeholdning og lade aktionærerne bytte hver af deres aktie til to nye.

Samlet set skal de to tiltag gøre det mere attraktivt at købe Microsoft-aktier. Dels bliver prisen på en Microsoft-aktie lavere, når der er dobbelt så mange af dem, dels genererer et eventuelt overskud et kontant udbytte.

Udlodningen af en del af overskuddet til selskabets ejere skæpper mest i kassen hos Bill Gates og Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer, der er software-gigantens største aktionærer.

Ifølge Bloomberg får Bill Gates 685 millioner kroner i udbytte i år, mens Steve Ballmer får 264 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere