Firmaer skal lære at bruge deres IT smartere

Med halvanden million i støtterkroner fra EU får 45 virksomheder i København hjælp til at digitalisere deres forretningsgange. Ofte handler det om at forstå, hvordan opgaver kan løses smartere med IT, virksomheden allerede har.

37 virksomheder i hovedstaden skal til at lære, hvordan de kan få mere gavn af IT i det daglige. Det sker i et EU-støttet efteruddannelsesprojekt, der har fået titlen DynamIT.

Med støtte fra EU's Socialfond kan virksomhederne få målrettet uddannelse i IT-brug. EU-støtten bringer prisen for uddannelsen ned fra 35.000 kroner til 3500 kroner.

For de penge får et par medarbejdere fra hver virksomhed IT-undervisning og -rådgivning fra Comonto i et helt år. Comonto er tovholder og sørger for undervisningen i DynamIT-projektet.

Filosofien bag DynamIT lyder kort fortalt sådan:

Der er spild af tid at tage på lange kurser og lære en hulens meget mere, end man har brug for. Men det er også ineffektivt, hvis man ikke bruger IT-værktøjer til det, de faktisk kan gøre - nemlig lette arbejdsgange.

- Mange virksomheder ved godt, at de har behov for kompetenceudvikling. Men for de mindre virksomheder er dilemmaet er tit, at hvis de har tid til at tage på kurser, har de ikke råd til dem. Hvorimod hvis de har travlt på virksomheden, så har de ikke tid til efteruddannelse, siger Helle Elgaard, administrerende direktør i Comonto.

De 37 virksomheder, der deltager i projektet, er små og mellemstore fremstillings- og servicevirksomheder i Københavns Amt.

- Problemstillingerne er sammenlignelige på tværs af brancher. For eksempel, at man har en fornemmelse af, at man ikke bruger programmerne optimalt, siger Helle Elgaard.

Som eksempel nævner hun en virksomhed, der skriver sine kundedata i Word-dokumenter og prøver at huske, hvornår det er tid til at besøge kunden igen. I sådan et tilfælde kunne det frigøre noget energi at vælge at bruge et andet program, for eksempel databaseprogrammet Access i kombination med kalenderen i Outlook.

Idéen til DynamIT-projektet opstod i det sønderjyske firma InterService, der tidligere har gennemført EU-støttede projekter inden for detailhandel.

DynamIT er således en mulighed for virksomheder i Sønderjylland , København samt Nordjylland.

Relevante link

DynamIT i Københavns Amt

DynamIT i Sønderjylland

DynamIT i Nordjylland




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere