Apple brokker sig over Microsoft-forlig

Microsofts løfte om at udlevere værdikuponer for 7,7 milliarder kroner til forbrugerne i Californien er billigt sluppet, mener Apple. Selskabet vurderer, at hver fjerde kupon ikke bliver indløst, og derfor sparer Microsoft penge.

Det ser flot ud, men det holder ikke.

Det er Apples kommentar til det forlig, som Microsoft har indgået med en række californiske forretningsfolk og private forbrugere, der anklagede selskabet for at tage overpris for Windows og andre Microsoft-programmer.

De 7,7 milliarder kroner i form af værdikuponer, som Microsoft har tænkt sig at udlevere til de 13 millioner forbrugere, vil aldrig blive fuldt udbetalt, mener Apple.

Selskabet vurderer, at hver fjerde kupon - der kan bruges til at købe software og computerudstyr i fire måneder - aldrig vil blive indløst. Det viser erfaringerne, skrev Apple i en udtalelse mandag.

Microsoft vil få et nedslag i erstatningen på en tredjedel af værdien af de kuponer, som ikke bliver brugt. De resterende to tredjedele skal gå til uddannelsessektoren i Californien - dels som kontanter, dels som gratis software fra Microsoft.

Lad skolerne vælge selv

Netop den gratis Microsoft-software er Apple dybt utilfreds med. Det vil give softwaregiganten stærkt forbedrede muligheder for at øge sin markedsandele i uddannelsessektoren, mener firmaet.

Skoler og universiteter er et område, hvor Apple traditionelt har stået stærkt. Derfor opfordrer Apple Microsoft til at give uddannelsessektoren penge, så skolerne selv kan bestemme, hvilken software de vil købe.

Apple har tidligere protesteret mod Microsoft-forlig, der indebar donationer af software til offentlige skoler med samme argument.

Det store forlig mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt ni delstater indeholdt også en passus med, at softwaregiganten skulle levere software til skolerne for 7,7 milliarder kroner.

Industrigrupper fik afslag af dommer

Mange andre sager mod Microsoft rumsterer i kølvandet på forbundsdommer Colleen Kollar-Kotellys afgørelse i november, da hun fastslog, at sanktionerne mod selskabet er tilstrækkelige.

Hun har givet interessegrupper og virksomheder mulighed for at præsentere argumenter for at anke kendelsen. Mandag afviste Colleen Kollar-Kotelly imidlertid to brancheorganisationers anmodning om appel.

Computer- og kommunikationsindustriens sammenslutning (CCIA) og software- og informationsindustriens sammenslutning (SIIA) fik at vide, at de selv må anlægge sag mod Microsoft for at få hårdere sanktioner.

De præsenterede langt fra tungtvejende argumenter for, at hendes kendelse fra november 2002 ikke beskytter deres interesser tilstrækkelig, lød begrundelsen fra forbundsdommeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere