Pc'er overhaler blyanter til eksamen

Mere end halvdelen af folkeskolens elever bruger pc, når de går til eksamen i dansk stil. På blot fire år er andelen af stile skrevet på computer til afgangsprøverne fordoblet. Især drengene tyer til teknologien.

Farvel til kladden, blyantspidseren og indskrivningen. Goddag til pc, printer og tekstbehandling. Godt seks ud af ti elever i folkeskolens 9. og 10. klasser valgte computeren som værktøj, da de skulle til afgangseksamen i dansk stil i sommer.

Det viser Undervisningsministeriets undersøgelse af computerbrug på de danske skoler, som fagbladet Folkeskolen refererer.

Der er dog markant forskel på, i hvilke fag eleverne ser en fordel i at arbejde på en skærm frem for på gammeldags papir. Det er i sprogfag som engelsk, dansk, tysk og fransk, at pc'ens fleksible tekstbehandling vinder over papir og blyant.

Til matematik er det derimod et fåtal, der kaster sig ud i regneark frem for den ternede A4-blok. Kun 4,4 procent af eleverne i 9. klasse valgte computeren til matematik-afgangsprøven, mens det var 6,4 procent i 10. klasserne.

Der er også en kønsforskel i teenagernes valg og fravalg af pc. Undervisningsminsteriets tal viser, at drengene fører an som computerbrugere til eksamen i alle fag, dog med undtagelse af tysk og fransk, hvor der er et lille flertal af piger.

På nogle få skoler er ledelsen og lærerne stadig imod nutidens teknologi og nægter eleverne at bruge pc til eksamen. Den holdning hersker dog kun på hver tyvende skole.

Relevant link

Folkeskolen bringer en tabel med tal og procentandele for computerbesvarelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere