Grønt lys for sager mod Microsoft

En føderal dommer gav fredag to mindre softwarefirmaer lejlighed til at fortsætte deres sager mod Microsoft, som de anklager for at have presset dem ud af markedet. Til gengæld fik Sun besked på at finde bedre argumenter frem til tre af sine sager mod Microsoft.

Selvom store dele af den oprindelige sag mod Microsoft for brud på den amerikanske monopol-lovgivning er indstillet, regner det fortsat ned over selskabet med byger af enkeltstående søgsmål fra konkurrenter og forbrugere.

Fredag mislykkedes det for Microsoft at overbevise den føderal dommer Frederick Motz om, at han skulle afvise to sager anlagt af et par mindre softwareselskaber.

- Der er tilstrækkelig gods i anklagerne til, at man kan gå videre med sagerne efter anti-monopol-lovgivningen, konstaterede dommeren om de to sager, anlagt af firmaerne Be og Burst.com.

Selskabet Be udviklede et styresystem til computere og anklager Microsoft for at presse computerproducenterne til ikke at ville installere både Windows og Be's styresystem på pc'erne. Hvis der var Windows, måtte der ikke være andre.

Be eksisterer ikke mere, efter at det i 2001 solgte sit system til Palm og lukkede sidste år.

Burst.com har udviklet teknologi til videostreaming. Firmaet anklager Microsoft for at have tvunget chip-producenten Intel og softwarefirmaet RealNetworks til ikke at understøtte Burst.com-formaterne.

Microsoft mener på sin side, at dets strategi overhovedet ikke påvirkede konkurrencen, og at de to små virksomheder fik problemer af andre årsager.

Men dommer Frederick Motz gav altså Be og Burst.com grønt lys til at fortsætte deres sager.

Sun fik slag over fingrene

Til gengæld fik Sun besked på at finde på bedre argumenter for et par af sine i alt 16 sagsanlæg mod Microsoft.

Ifølge dommeren mangler Sun at dokumentere, hvordan selskabets produkter bliver ramt af Microsofts handlinger.

Microsoft havde bedt om at få afvist yderligere syv Sun-sager, men her ville dommeren overvejen sagerne nøjere, inden han kommer med en udtalelse.

Imidlertid fremgik det af Frederick Motz' kommentarer, at Microsoft var kommet med ganske stærke argumenter mod det rimelige i Suns sagsanlæg.

Sagsanlæggene går alle på, at Microsofts software er designet, så eksempelvis kun Microsofts egne serverprogrammer fungerer optimalt med Windows.

Frederik Motz stillede sig før jul på Suns side, da han beordrede Microsoft til at indarbejde programmeringssproget Java i Windows.

Selvom forliget mellem Microsoft og det amerikanske justitsministerium samt ni delstater fra november 2001 fik det blå stempel af en føderal domstol i november sidste år, fortsætter to delstater deres sager mod softwaregiganten

Massachusetts og West Virginia har appelleret kendelsen fra november 2002, som staterne finder svag i sanktionerne over for Microsoft. Selskabet blev i 2000 kendt skyldig i at have udøvet ulovlig monopolvirksomhed.




IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere