DTU åbner døren for datamatikere

To fluer med et smæk: Datamatikeres jobchancer kan øges med videreuddannelse. Og Danmarks Tekniske Universitet undgår halvtomme auditorier. Derfor tillader DTU datamatikere at læse videre på universitetet i Kgs. Lyngby.

Længe efter at andre universiteter har budt datamatikere velkomne som studerende, giver Danmarks Tekniske Universitet dem nu også mulighed for at udbygge deres IT-kvalifikationer uden at starte helt forfra på en IT-uddannelse.

- Det gør vi, fordi der slet og ret er et behov for det i samfundet. Datamatikerne har jo svært ved at få job med den uddannelse, de har. Hos os kan de forbedre deres ansættelsesmuligheder, siger Hans Kurt Andersen, der er uddannelsesleder på IT-diplomretningen på DTU.

Han erkender samtidig blankt, at DTU også har en klar interesse i at gardere sig mod halvtomme auditorier i en tid med tendens til færre studerende på grund af de små årgange.

Datamatikerne kan optages på uddannelsen IT-dimplomingeniør, der foregår på Institut for Informatik og Matematisk Modellering. Efter diplomuddannelsen er der adgang til at blive civilingeniør.

Stor lyst til videreuddannelse

Et forsigtigt gæt fra Hans Kurt Andersen lyder på, at mellem 40 og 50 datamatikere vil gribe den nye mulighed i år og starte på IT-diplomingeniøruddannelsen i sensommeren 2003.


Videre med studier som datamatiker:

Her kan datamatikere videreuddanne sig i IT:

? Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum:
Brobygningsforløb til datamatikere, der vil læse til diplomingeniør i IKT og elektroteknik.

? Aalborg Universitet Esbjerg i samarbejde med IT Akademiet, Erhvervsakademi Vest:
Overbygning på datamatikeruddannelsen til en bachelor i datalogi.

? Roskilde Universitets Center:
Overbygning på datamatikeruddannelsen til en bachelor i datalogi.

? Syddansk Universitet:
Overbygning på datamatikeruddannelsen til en bachelor i datalogi.

? IT-Højskolen København: (deltidsuddannelse)
- Diplom i Informationsteknologi
- Diplom i Softwarekonstruktion

? Handelshøjskolecentret i Slagelse:
Professionsbachelor i Økonomi og IT.

? Københavns Universitet:
Overbygning på datamatikeruddannelsen til en bachelor i datalogi.

? Danmark Tekniske Universitet:
IT-diplomingeniør

? Aalborg Universitet:
Specialdesignede forløb til datamatikere til både en bachelor- og en kandidatgrad i datalogi gennem IT-vest.

Ønsket om videreuddannelse findes hos mange datamatikere. Det viste evalueringen af uddannelsen i efteråret 2002, hvor op mod en tredjedel af de færdiguddannede sagde, at de gerne ville læse videre.

I Aalborg gav universitet allerede adgang til datamatikere tilbage i 1995. Også i Odense, Esbjerg, Århus og Slagelse kan datamatikere læse videre til bachelor og kandidatniveau på universiteter, ingeniørskoler og handelshøjskoler.

Uddannelsesstederne giver alle steder såkaldt merit til datamatikerne. Det vil sige, at datamatikeruddannelsen bliver godskrevet og afkorter studietiden.

DTU har valgt, at de 27 måneders datamatikeruddannelse giver 18 måneders rabat på IT-diplomingeniøruddannelse, som ellers varer tre et halvt år.

Forretningsorienterede frem for nørder

Datamatikere, der vil læse videre på DTU, skal også bestå et seks ugers matematikkursus.

- Det er en slags opvarmning til studiet. Vi tror, det er en god idé at give dem mulighed for at teste sig selv - om de er egnede til at studere i det her miljø, siger Hans Kurt Andersen.

Han forventer, at datamatikerne vil blive et positivt islæt i DTUs studiemiljø.

- De kommer med et lidt andet syn på verden og har andre ting med i bagagen end nogle af vores studerende, siger Hans Kurt Andersen, DTU. Han henviser dermed til, at datamatikeruddannelsen især foregår på handelsskoler.

DTU er allerede gået så småt i gang med at lukke datamatikere ind af døren. 15 datamatikere deltager for øjeblikket i et pilotprojekt, hvor de får matematikkurser.

De datamatikere, der består matematikforløbet og fortsat har interessen, starter dernæst på ingeniørstudiet i februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere