Statsadvokaten overvejer sigtelse mod B&O forhandler

Statsadvokaten i Viborg skal nu afgøre om der skal rejses sag mod indehaveren af B&O-butikken i Viborg for forskelsbehandling mod en transvestit.

Indehaveren af B&O-forhandleren i Viborg risikerer nu at få en sag på halsen som følge af hans afvisning af en transvistit, der ville købe en pladespiller i butikken.

»Jeg synes, du skal gå hjem og tage din mors tøj af. Så er du velkommen i butikken,« lød kommentaren fra butiksindehaver Stephen Berg, da han i november 2006 afviste manden, der lokalt går under navnet Kjole-Ole .

Kunden, hvis borgerlige navn er Ole Steen Mortensen, følte sig voldsomt diskrimeneret, og sidenhen forsøgte forhandleren at modere sine udtalelser.

Indehaver Stephen Berg mener egentlig ikke, at han har forsøgt at diskriminere Kjole-Ole. Ifølge Bergs eget udsagn ønsker han blot ikke at handle med Kjole-Ole, og derfor satte han prisen på den brugte pladespiller til 10.000 kroner i november 2006.

»Prisen kommer an på, hvem der skal købe pladespilleren. Jeg bryder mig ikke om Oles person, ligesom jeg heller ikke bryder mig om pædofile personer - ikke at jeg sammenligner dem med Ole. Han kan sagtens købe her, men han får ikke rabat og er der så en anden der løber med salget, så vil jeg da klappe i hænderne,« sagde Stephen Berg til CRN i en tidligere omtale af sagen.

Kjole-Ole selv ønskede ikke at anmelde sagen, men foreningen Trans-Danmark valgte at anmelde sagen på egen hånd, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Anmeldelsen går på forskelsbehandling. Paragraffen om forskelsbehandling på grund af seksualitet, omfatter også blandt andet forskelsbehandling på grund af race, hudfarve, etnisk oprindelse eller religion.

Politiet i Viborg har nu afhørt parterne i sagen, og har sendt forklaringerne videre til statsadvokaten i Viborg, der nu skal afgøre om, der er basis for en sag mod B&O forhandleren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere