SimCorp skifter kurs for problembarn

Softwareselskabet SimCorp har skåret afdelingen, som beskæftiger sig med juniorproduktet IT/2, ned til halvdelen. Den ringe succes med at finde kunder til produktet smitter af på bundlinien, og SimCorp forsøger sig nu med at sælge det på internet.

SimCorp har de seneste tre år tabt 150 millioner kroner på sit problembarn, produktet IT/2.

Den børsnoterede softwareproducent tager nu konsekvensen. I løbet af november og december er IT/2-afdelingen halveret.

IT/2 anvendes til finansiel betalings- og risikosstyring internt i store koncerner som eksempelvis bananproducenten Chiquita og medicinalvirksomheden SmithKline Beecham.

SimCorp købte systemet i 1999 af Bank of America og har efterfølgende brugt millioner af kroner på udvikling. Alligevel tegner IT/2 sig kun for cirka fem procent af omsætningen i SimCorp.

Fremover skal IT/2 sælges over nettet, og der skal bruges færre ressourcer på systemet, oplyser administrerende direktør Peter L. Ravn.

- 10-12 medarbejdere er overført til andre afdelinger, mens vi har været nødt til at sige farvel til 17 medarbejdere. Tilbage har vi nu 32 medarbejdere, der arbejder med IT/2, siger han.

Billigere produkt ved netsalg

Halveringen af afdelingen skærer SimCorps udgifter til problembarnet ned fra 70 til 26 millioner kroner årligt, og det skal få udgifterne og indtægter til at balancere.

Et nyt salgskoncept, døbt IT/2 Choice, skal samtidig lokke kunderne til. Det giver virksomheder mulighed for at afprøve systemet på et websted og herefter købte det online - uden et fordyrende led som mellemhandlere.

I fondsbørsmeddelelsen noterer SimCorp, at produktet vil blive prissat herefter. Peter L. Ravn afviser imidlertid at oplyse procenter på prisfald.

- Vi lancerer i slutningen af januar detaljerne omkring konceptet. Vi vil anvende alternative måder at licensere produktet på, og derfor kan man ikke gøre det enkelt op i procenter, siger han.

Den administrerende direktør understreger desuden, at firmaet fortsat vil udvikle på IT/2, der blandt andet er blevet integreret med Microsofts .Net-platform.

Netop produktets fremtid har analytikere adskillige gange sat spørgsmålstegn ved. Allerede ved indgangen til 2002 lagde virksomheden ud med at afskedige en del udviklere.

TMS2000 bliver til SimCorp Dimension

Hovedproduktet, TMS2000, skiftede i går navn til SimCorp Dimension. Under det navn skal SimCorp øge sin omsætning med 16 procent i 2003 til 575 millioner kroner.

Fondsbørsmeddelelsen fredag bekræftede, hvad selskabet selv advarede om før jul - at det ikke nåede egne minimumsmål for omsætning, 515 millioner kroner.

Den foreløbige vurdering lyder på 505-510 millioner kroner i omsætning - og et resultat af primær drift (EBIT) på 20-25 millioner kroner, ligeledes fem millioner kroner mindre end tidligere forventet.

Den svage omsætning skyldes ifølge virksomheden, at salgsprojekter med en værdi på 60 millioner kroner ikke kom i ordrebogen. Dog regner SimCorp stadig med at få skrevet kontrakt på nogle af projekterne i år.

Ved indgangen til det nye regnskabsår har softwareselskabet allerede underskrevne kontrakter for 54 procent af den forventede årsomsætning, svarende til 310 millioner kroner.

Investorerne på Københavns Fondsbørs tog ikke nådigt mod virksomhedens bekræftelse af nedjusteringen. Foreløbigt er kursen faldet fra 163 til 152 kroner per aktie.

Relevant link

SimCorps kurs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere