En af Danmarks store arbejdspladser, hvor en stor del af de 29.116 medarbejdere er iført grønt tøj, har valgt nye leverandører af hardware.
Slaget om at kunne levere servere, storage og pc'er til Forsvaret er vundet af JAI, IBM og HP. De er blevet valgt af Forsvarets Informatiktjeneste til at konkurrere indbyrdes om at levere den hardware, Forsvaret får brug for de næste tre år. Aftalen hører under SKI - Staten og Kommunernes Indkøbsservice.
Dell har de seneste tre år ellers været den absolut eneste, som Forsvaret har købt sine servere, storage og pc'er af. Men med den nye rammeaftale har forsvaret valgt de tre andre hardwareproducenter, og Dell har kun fået aftale om en seks måneders prøveperiode.
Rammeaftalen indeholder tre forskellige produktkategorier. IBM er valgt som leverandør inden for to kategorier: Henholdsvis bærbare pc'er og servere plus storage. JAI får mulighed for at levere stationære og bærbare pc'er til de danske Jens'er.
Forsvaret har ialt 15.000 IT-arbejdsstationer på sine lokationer rundt om i landet.
HP kan bryste sig at at være ene om at skulle sælge produkter fra alle tre kategorier til Forsvaret. Selskabet har netop solgt 150 servere til forsvaret, og salgschef Peter Harder forventer en ganske pæn omsætning fra aftalen med forsvaret.
- I den tre-årige periode forventes der at være tale om ordrer til Forsvaret på et trecifret millionbeløb. Personligt gætter jeg på, at vi får forretninger med Forsvaret i størrelsesordenen 150 til 250 millioner kroner i alt, siger Peter Harder.
I det beløb har han dog også medregnet en anden rammeaftale, HP har med Forsvaretm sin handler om en Microsoft Entreprise-aftale med softwarelicenser og support samt printere.
HP er også leverandør til militæret i andre lande, heriblandt hovedleverandør i Holland.