Fejlslagne projekter ramte Waky Waky

Tab på tab ramte Waky Waky, der fra starten var ambitiøse. Nu er to ud af tre projekter neddroslet.

Waky Waky måtte betale dyre lærepenge, da de sidste år gik på markedet med oplevelsespakker til private kunder. To millioner blev brugt på markedsføring og fra starten skulle et fuldskala kundeservicecenter med 20 ansatte tage sig af de mange kunder, man forventede.

Men Waky Waky var ikke alene om markedet og måtte kæmpe om kunderne sammen med Outwave og Wegetty. Både Outwave og Wegetty er tidligere gået konkurs og med gårsdagens konkurs i Waky Waky har alle tre virksomheder måtte opgive deres selskab.

Alle medarbejder er opsagt og nu forsøger tidligere direktør Lars Bjørn Helgestad og salgsdirektør Henrik Ørum Nissen sig med en redningsplan, der skal få virksomhedens administration af frynsegoder til at fortsætte.

Lars Bjørn Helgestad fortæller, at krisen på boligmarkedet ramte Waky Waky hårdt, da daværende ejer, David Ernst Sunnes bank, Roskilde Bank opgav at fortsætte egen drift og gjorde det umuligt at skaffe kapital. Men med rekonstruktionsplanen og nye ejere har investorer og partnere været begejstret ved udsigten til at handle med det nye Waky Waky.

»Når man er ved at drukne, er der ingen, der vil hjælpe, men når man kommer tørskoet i land, danser investorerne omkring en,« siger Lars Bjørn Helgestad.

Det var en lang række fejltagelser og problemer, der ramte Waky Waky. Priserne raslede ned på især fladskærme og gjorde det vanskeligt at købe ind til priser, der kunne slå de etablerede forhandlere i branchen. Et andet stort tab kommer fra det tilkøbte datterselskab IP Media, der distribuerer tv-programmer over internettet. I regnskabet har man nedskrevet værdien af selskabet med fem millioner kroner.

»Jeg tror, vi taber det på gulvet. Vi kan godt levere corporate tv, men vi vil hellere købe os ind på andre distributionsplatforme,« siger Lars Bjørn Helgestad.

Derimod afviser han, at lønomkostningerne har været urimelige høje i Waky Waky DK. Af det officielle årsregnskab fremgår det, at medarbejderne har fået gennemsnitlig 1,5 millioner kroner i løn. Men en tællefejl i antallet af medarbejdere og en sammenblanding af løntallene for Waky Waky DK A/S og søsterselskabet Waky Waky Sales & Support ApS giver ikke det rigtige billede, siger direktøren.

»Lønningerne i Waky Waky Sales & Support er en leverandøromkostning. Vi har ikke afholdt løn for Waky Waky Salg & Support, men har fået en regning, fra selskabet,« siger Lars Bjørn Helgestad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere