Manglende diske lukker Struernets mailserver

Siden søndag aften har mailserveren hos landets ældste hostingfirma, Struernet, været ude af drift. Først i morgen formiddag håber firmaet at have skaffet de nødvendige reservedele, der kan få serveren i gang igen.

Struernet Hosting, der trods navnet ligger i Århus, er formentlig det ældste fungerende hostingfirma herhjemme, og stadig blandt de mere betydende firmaer i branchen.

Den fine patina kan selskabets kunder dog ikke bruge til så meget, for siden søndag aften har de været ude af stand til at sende eller modtage e-mails.

»Vi har kritiske fejl på mailserveren for øjeblikket, og vi kan desværre ikke få leveret de nødvendige reservedele før i morgen tidligt. Der vil i mellemtiden IKKE være tab af data for kunder men blot en forlænget leveringstid,« hedder det beklagende på Struernets hjemmeside.

Direktør Kasper Tikjøb Andersen forklarer, at årsagen til nedbruddet skyldes, at serveren benyttede et disksystem, som ikke kunne tackle to samtidige disk-nedbrud, og netop to diske valgte at stå af samtidigt.
At der kommer til at gå omkring 36 timer fra nedbruddet til mailserveren forventes at være oppe igen, skyldes primært det lange og besværlige proces med et reetablere data fra recovery-diske til de nye diske, forklarer han.

Ironisk nok var Struernet Hosting tæt på at tage et nyt RAID6-baseret disksystem i brug, som godt ville have kunnet tackle to samtidige disknedbrud, men altså for sent.

Mailserverens manglende drift har ikke skabt begejstring hos Struernets kunder. En af dem, firmaet AccessPR, er bekymret for, om de kommer til at miste vigtige ordrer mens mail-systemet er nede.

»Jeg forstår ikke, at de må afvente reservedele for at få mailseveren op. Det virker ikke helt professionelt, når vi er så afhængige af, at det fungerer,« siger direktør Martin Westergaard fra AccessPR.

Ifølge Kasper Tikjøb Andersen regner Struernet Hosting med at få den strejkende mailserver i gang igen i løbet af formiddagen i morgen tirsdag.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere