Ledelseskrise i SSLUG

Bestyrelsesmedlemmer i Linux-foreningen SSLUG har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling for at få et suppleringsvalg. Årsagen er personlige samarbejdsproblemer med ét medlem, Anne Østergaard, der hidtil har været foreningens juridiske ekspert udadtil.

Linux- og open source miljøets vigtigste talerør i Danmark, Skåne Sjælland Linux User Group (SSLUG), har taget hul på 2003 uden en bestyrelse, der kan blive enig om, hvordan den skal konstituere sig.

Derfor har tidligere og nuværende bestyrelsesmedlemmer indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 11. januar for at få afsat bestyrelsen og gennemføre suppleringsvalg.

De tre bestyrelsesmedlemmer Peter Makholm, Gitte Wange og Jacob Sparre Andersen begrunder forslaget om afsættelsen af hele bestyrelsen med samarbejdsproblemer med ét medlem, Anne Østergaard.

Hun er i offentligheden kendt som SSLUG's juridiske ekspert på spørgsmål om blandt andet patentering og har siddet i bestyrelsen siden 2000.

Indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling blev sendt ud med mail den 27. december om aftenen, og siden har der raset en heftig debat på SSLUG's åbne postliste.

Manglende information

En af de tre forslagsstillere, Jacob Sparre Andersen, kalder krisen "meget kedelig" og udtryk for "personfnidder". Han og de to øvrige bestyrelsesmedlemmer er utilfredse med Anne Østergaards måde at arbejde i bestyrelsen på.

- Hun har ikke sørget grundigt nok for at informere resten af bestyrelsen om, hvad hun sagde på SSLUG's vegne og i hvilke sammenhænge. Der er en tradition for, at man afklarer sine udmeldinger med den øvrige bestyrelse, men det har hun ikke gjort, siger han til Computerworld Online og tilføjer:

- Hvad angår holdninger er det min opfattelse, at Anne har repræsenteret SSLUG's holdninger. Så det drejer sig ikke om uenighed på den måde, siger han og henviser ellers til den redegørelse, han og de andre vil give på generalforsamlingen.

Gitte Wange bekræfter, at krisen kun handler om personlige samarbejdsproblemer og ønsker derudover ikke at kommentere nærmere, hvad problemerne består i.

Det blev diskuteret på et møde i den gamle bestyrelse den 8. december, hvor også medlemmer af den nye bestyrelse var inviteret.

Under et punkt "SSLUG's fremtid og kommunikationsproblemer" afviste Anne Østergaard ifølge referatet, at der var kommunikationsproblemer i bestyrelsen. Hun mente, at det skyldtes en manglede IT-strategi.

Gitte Wange svarede, at SSLUG er ved "at splitte i to. Nogle vil have en kaffeklub, andre vil have et politisk parti".

Tidligere formand: Forplumret debat
Den diskussion er også kommet ind over debatten på SSLUG's postlister oven på indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling. Det skyldes blandt andet, at der den 30. december blev dannet en ny forening for IT-politik, Foo, eller benævnt Den Ny Forening (DNF).

Det har ført til beskyldninger på postlisterne om kup og forsøg på at svække SSLUG. Initiativtagerne bag DNF har peget på, at de ser dt som et problem, at SSLUG både skal være en teknisk forening og en IT-polititisk offensiv.

Det magter foreningen måske ikke, lyder vurderingen.

Den afgående formand Peter Toft, der efter fem år i bestyrelsen ikke genopstillede, kalder det for en sammenblanding af flere ting.

- Generalforsamlingen handler om personspørgsmål og samarbejde. Ikke alt det andet, siger han til Computerworld Online.

Peter Toft ønsker heller ikke nærmere at diskutere samarbejdsproblemerne før generalforsamlingen. Men i en mail til postlisten har han givet udtryk for, at han kan " 100 procent forstå at Jacob og Co. er trætte af at sidde i bestyrelse med Anne og ikke længere tror på et samarbejde".

Anne Østergaard oplyser netop hjemkommet fra ferie til Computerworld Online, at hun ikke vil udtale sig om sit syn på samarbejdsproblemerne før den ekstraordinære generalforsamling 11. januar.

Relevante links

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i SSLUG
Referat af SSLUG bestyrelsesmøde den 8. december 2002
SSLUG forenings debatliste december 2002
SSLUG forenings debatliste januar 2003




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere