Undgå fejlordrer med bestillingsbekræftelse

Juridisk finesse kan spare onlineforhandlere for dyre fejl, siger Foreningen af Online It Forhandlere.

Ved at sende kunden en bekræftelse på hans bestilling i stedet for at sende en ordrebekræftelse, kan forhandlere undgå at blive hængt op på en forkert pris, siger Eskild Jensen, der er formand for Foreningen af Online It Forhandlere.

I en kommentar til Forbrugerklagenævnets afgørelse med webbutikken Dataxperten siger Eskild Jensen, at han kan godt forstå, hvis forhandleren føler sig uretfærdig behandlet af klagenævnet. Men juridisk, er der ikke noget at gøre, siger han.
»Retspraksis er, at det er sælger, der skal bevise, hvis en kunde har været i ond tro. Så skal prisen være mindre end en fjerdedel eller en femtedel,« forklarer Eskild Jensen fra Foreningen af Online It Forhandlere, FOIF.

Han råder webforhandlerne til at sende kunderne bestillingsbekræftelser i stedet for ordrebekræftelser. I stedet for at hjemmesiden er et sted, hvor forhandleren tilbyder en vare, bliver den til et sted, hvor man opfordrer kunderne til at give et tilbud om køb.

»Forhandleren burde i stedet sende bestillingsbekræftelser. Det er en juridisk spidsfindighed, som næsten alle FOIF´s medlemmer bruger,« siger formanden for onlineforhandlerne, Eskild Jensen.

Han forklarer, at kunden ikke behøver, at svare på e-mailen med bestillingsbekræftelsen, men at forhandlerne blot kan sende varen ud til kunden. På den måde undgår en forhandler, at blive ansvarlig for en fejlagtig pris på hjemmesiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere