Pricemania får kritik for Sekvencia-adgang

Ny prisportal lader den udskældte svenske onlinebutik Sekvencia annoncere trods manglende mulighed for kortbetaling.

Bestyrelsesmedlem i Foreningen af Online It Forhandlere, FOIF, Hans Søderberg kritiserer prissammenligningsportalen Pricemania og Webmercs, der står bag prisportalen for at lade Sekvencia annoncere på Pricemania. Hans onlinebutik, Shopitonline er også på portalen, og han så hellere, at den svenske forhandler forlod Pricemania.

»Jeg har det bedst med at Sekvencia ikke er på portalen, for jeg forventer, at de, der beskæftiger sig professionelt med onlinehandel overholder gængse regler,« siger Hans Søderberg.

Den norske webshopbygger Webmercs har sat Sekvencia på portalen på trods af, at den svenske onlinebutik ikke giver deres kunder lov til at betale med dankort. I stedet skal Sekvencias kunder forudbetaler til en svensk bankkonto forud for alle køb. Dermed har kunderne ikke den sikkerhed for deres netkøb, som dankortbetaling giver. Kortbetaling er almindelig i større onlinebutikker og er et krav for at få E-handelsfondens godkendelsesordning, E-mærket.

»Forudbetaling er ikke ulovligt, men giver ikke den samme beskyttelse, fordi forbrugeren ikke er omfattet af en indsigelsesordning, som giver forbrugeren mulighed for at få sine penge tilbage,« siger E-handelsfondens direktør, Lars Schmidt Larsen.

Den konkurrerende prisportal Edbpriser kræver, at deres annoncører lader kunderne bruge kort, så de har sikkerhed for at få de bestilte varer. Uden mulighed for kortbetaling valgte Edbpriser derfor i januar til at bortvise Sekvencia fra prisportalen.

»Man skal tage imod betalingskort, så forbrugeren kan være beskyttet,« sagde Edbprisers Thomas Hvalsø Hansen dengang til CRN.
Webmercs, der står bag Pricemania vil nu se nærmere på Sekvencia. Pricemania har ikke et sæt etiske kriterier for, hvem der må annoncere på deres prisportal, men vil læne sig op ad FOIF’s regelsæt for at sikre seriøsitet blandt annoncørerne.

»Vi vil kigge på Sekvencia. Hvis de ikke opfylder danske regler, kan de ikke blive vist på den danske prisportal,« siger Webmercs Knud Bille.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere