Et fast blik på omkostningerne har givet it-forhandleren Pcsys det største overskud i en årrække. I et netop offentliggjort årsregnskab har Pcsys fået et overskud på 1,2 millioner kroner før skat.
Forhandleren sælger håndterminaler og anden it til lagervirksomheder indenfor blandt andet fødevarebranchen og medicinalindustrien. Og mens nogle kundegrupper har tabt pusten, har mennesker stadig brug for mad og medicin uanset om der er krise eller ej.
»Mens markedet generelt er gået nedad, har vi vundet markedsandele og er sandsynligvis den største spiller inden for mobilt udstyr til dataopsamling,« siger administrerende direktør Klaus Juhl.
Pcsys’ overskud er fordoblet på trods af, at året har givet to store tilbageslag for Pcsys, der har måtte sige farvel til både sine driftsaftale med flyselskabet Sterling, der gik konkurs og finansvirksomheden GE, der flyttede sin it-drift til udlandet. Med hver kunde forsvandt et par ansatte, og i alt er antallet af medarbejdere hos Pcsys faldet med otte fuldtidsansatte i løbet af året. Mens omsætningen blev 42 millioner kroner og stort set er den samme som året før, har Pcsys især sparet sig til det store overskud ved at bruge 1,5 millioner kroner mindre på lønningsbudgettet.
»Det er korrekt at vi har reduceret på vores fastansatte stab og outsourcet eller effektiviseret vores marketing, salg og administration. Men vi udfører i dag mindst lige så mange marketing- og salgsaktiviteter med færre, men mere effektive ressourcer,« siger Klaus Juhl, der oplyser at der nu er knap 30 ansatte på Pcsys’ kontorer i Brøndby og østjyske Hinnerup samt nogle freelancere.
Han syntes, at Pcsys har gjort det godt i løbet af året, fordi man har været gode til at styre omkostningerne og vinde markedsandele på et faldende marked.
»Vi har været i stand til at holde fast i omsætningen, og det er det, der tæller,« siger Klaus Juhl.